2019-09-16 11:51

Papa Francisc, apel către creștini! Avertizare în legătură cu renaşterea naţionalismului

 |  18:36
Papa Francisc, apel către creștini! Avertizare în legătură cu renaşterea naţionalismului

Papa Francisc a avertizat, luni, în legătură cu renaşterea mişcărilor naţionaliste şi populiste şi a criticat ţările care încearcă să rezolve criza migranţilor prin acţiuni unilaterale şi izolatoare, scrie Reuters.

Papa, care vorbea în faţa unor diplomaţi în discursul său anual cunoscut neoficial ca „starea lumii”, a sugerat că astfel de mişcări şi politici întorc timpul cu 100 de ani în perioada periculoasă dintre cele două războaie mondiale.

Relaţiile din comunitatea internaţională „trec printr-o perioadă dificilă, din cauza renaşterii tendinţelor naţionaliste”, a afirmat Papa, adăugând că din acest motiv membrii vulnerabili ai societăţii au de suferit, inclusiv migranţii.

În discursul său lung de o oră, Francisc a menţionat de mai multe ori Liga Naţiunilor, care a fost înfiinţată după Primul Război Mondial pentru a promova pacea, însă a eşuat în misiunea sa de a opri mişcările naţionaliste şi populiste care au dus la Al Doilea Război Mondial.

„Reapariţia acestor mişcări astăzi slăbeşte sistemul multilateral”, a declarat el în faţa a reprezentanţilor a 183 de ţări.

Deşi imigraţia a dus la acţiuni unilaterale ale guvernelor, în special în Europa şi America de Nord, comunitatea internaţională are datoria de a proteja refugiaţii şi migranţii, a precizat Papa Francisc.

„Nu cred că pot exista soluţii parţiale pentru o problemă atât de universală”, a afirmat el.

Francisc a lăudat pactul ONU privind migraţia care a setat obiective privind felul în care poate fi gestionată situaţia. Statele Unite, Italia, Ungaria şi Polonia sunt printre ţările care au boicotat acest acord.

Papa a condamnat din nou comerţul cu arme şi posesia de arme nucleare, susţinând că eforturile din trecut privind dezarmarea nucleară au creat „o căutare pentru arme noi şi din ce în ce mai sofisticate şi distrugătoare”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-07Parerea ta...

BăI PAPAGAL VORBITOR
07 Ian 2019

de toată jena, ca să nu zic de tot rahatul! Nu e nimic grav în a fi naționalist! Vezi că și italienii ”tăi”, ca și franțuzii s-au săturat de imigranți! Îi vrei, i-ai la tine, la Vatican....te aranjează la rozetă și nu numai...chiar și pe toți stătuții ăia pedofili! Tu, bestie iezuită, inclusiv oculta mondială, reînviați/reînființați Babilonul pentru că aveți boală pe albi, pe caucazieni! Îi vreți corciți, umiliți, violați, sodomizați de barbarii ăia violenți! Cine le-a stricat mediul și le-a invadat țările, să-i ia la ei acasă sau, să le reconstruiască țările prăbușite! De ce nu -i iau la ei , arăboii ăia bogați din Emirate, că-s doar de-ai lor!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray