2019-12-15 17:33

Papa Francisc cere iertare pentru păcatul avortului

 |  17:23
Papa Francisc cere iertare pentru păcatul avortului

Papa Francisc a anunțat că preoții vor putea acorda permanent iertarea pentru păcatul avortului, nu doar pentru perioada cât a durat Anul Jubileului Milostivirii, care s-a încheiat duminică 20 noiembrie, relatează agențiile EFE și France Presse.

Este ceea ce reiese din scrisoarea apostolică 'Misericordia et misera', documentul prin care s-a încheiat Jubileul Extraordinar al Milostivirii instituit de papa Francisc și în care Suveranul Pontif îi sfătuiește pe catolici să continue această perioadă de milostivire, reconciliere și iertare, scrie Agerpres.

Potrivit doctrinei catolice, avortul este un păcat grav care atrage excomunicarea. Până acum, un preot nu putea acordarea iertarea pentru acest păcat decât cu autorizarea episcopului sau chiar a pontifului.

Papa Francisc atrage atenția cu putere în această scrisoare că "avortul este un păcat grav pentru că pune capăt unei vieți nevinovate". Dar, adaugă el, "nu există păcat pe care milostenia lui Dumnezeu să nu-l ajungă și să nu-l distrugă acolo unde găsește un suflet pocăit care vrea să se împace cu Tatăl" din ceruri.

"Prin urmare fiecare preot să fie călăuză, sprijin și ușurare pentru a-i însoți pe cei care s-au pocăit pe drumul lor spre împăcare", subliniază Papa.

Suveranul Pontif le amintește preoților diferitele situații familiale din prezent și le cere ca în fața acestor persoane "să aibă un discernământ atent, profund și prudent pentru ca nimeni să nu să fie exclus, indiferent de situație, și să se simtă fiecare primit de Dumnezeu, să participe activ la viața comunității și să fie admis în această turmă a Domnului".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray