2019-08-20 04:04

Papa Francisc: Există pericolul ca lideri precum Hitler să vină la putere. Ce spune despre Trump

 |  12:01
Papa Francisc: Există pericolul ca lideri precum Hitler să vină la putere. Ce spune despre Trump

Într-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, Papa Francis a avertizat că, în perioade de criză, oamenii au tendința de a vota irațional, lăsând angoasele să le tulbure judecata. Suveranul Pontif a exemplificat cu situația din Germania anului 1933, când Hitler a venit la putere în urma unor alegeri (a căror corectitudine este contestată și azi, dar fapt este că mulți germani au votat NSDAP, formațiunea nazistă condusă de Hitler – Partidul Național Socialist al Muncitorilor Germani).

„Crizele provoacă frică, alarmează. În opinia mea, cel mai bun exemplu de populism european este Germania anului 1933. Un popor care a fost imersat în criză și își căuta identitatea, până ce a apărut acest lider carismatic, care a promis să-i redea identitatea. Dar le-a dat o identitate distorsionată și cu toții știm ce s-a întâmplat. Hitler nu a furat puterea. A fost ales de popor, iar apoi și-a distrus poporul”, a punctat Papa Francis, în interviul citat de RT.com.

Liderul Bisericii Catolice îi invită pe oameni să vorbească unii cu alții și să se asculte unii pe alții, înainte de a se pripi cu unele concluzii.

Întrucât interviul a fost acordat tocmai când președintele SUA, Donald Trump, a depus jurământul de investitură, Papa a fost întrebat ce crede despre acesta. Răspunsul oferit a fost unul diplomatic, Papa afirmând că așteaptă să-l vadă cum acționează în calitatea pe care o are, înainte de a trage concluzii. Totuși, a lăsat să se înțeleagă că are unele temeri: „Să te temi de drobul de sare este, în opinia mea, neînțelept. Ar fi ca și când profeții ar prezice calamități”, a conchis Papa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-22Parerea ta...

MARȘ LA KK-T!
22 Ian 2017

Ipocritule! Faci parte din Oculta Mondială! Degeaba te-mbraci în alb ca să pari oaie! Ești, cel mult - o OAIE BEARCĂ, CĂPIATĂ!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray