2019-05-26 00:10


Peste 1.000 de elevi vor călători pe “Drumul poveștilor”

 |  12:59
Peste 1.000 de elevi vor călători pe “Drumul poveștilor”

Marți, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun lansează proiectul cultural „Drumul poveștilor. Pe urmele marilor povestitori”.

Acest proiect, susținut de criticul literar Alex Ștefănescu, se va derula în perioada 15 ianuarie – 30 iunie 2019 și se va adresa unui public de 1.000 de elevi din România și Republica Moldova. În perioada menționată, vor fi organizate întâlniri cu elevii școlilor „Ioan Slavici”, com. Șiria (Arad), „I. L. Caragiale”, satul I.L. Caragiale (Dâmbovița), „Ion Creangă” din Târgu Neamț și „Mihai Eminescu”, Ipotesti (Botoșani), unde s-au născut patru dintre marii autori de povești. Totodată, se vor organiza întâlniri în școlile din satul Semeni, raionul Ungeni, Republica Moldova și Giurgiu, unde s-au născut autorii contemporani Alexandru Plăcintă și Petre Crăciun. Totodata, proiectul își propune să-i readucă la lumină pe marii povestitori români și opera lor, să-i conștientizeze pe copiii din comunitățile unde aceștia s-au născut asupra valorii culturale a poveștilor lăsate moștenire de înaintașii lor, să facă legătura între poveștile de odinioară și cele scrise de autori contemporani.

Pentru realizarea obiectivului, au fost redactate și se află în faza de tipărire volumele „Portrete ale marilor povestitori români” și ”Drumul poveștilor. Caiet de lecturi”, lucrări care prezintă biografiile a 28 de autori de basme culte sau culegători de basme și o selecție din creațiile acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-15

TAGURI: petre craciun, drumul povestilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG