2020-07-07 10:23

Pianistul Mikhail Pletnev, acuzat de pedofilie în Thailanda, a fost eliberat pe cauţiune

 |  17:19
Pianistul Mikhail Pletnev, acuzat de pedofilie în Thailanda, a fost eliberat pe cauţiune

Un faimospianist şi dirijor rus acuzat că a violat un băiat în vârstă de 14 ani într-ostaţiune din Thailanda a fost eliberat pe cauţiune şi i s-a permis să părăseascăţara pentru a merge în Macedonia la un concert, cu condiţia să revină după 12zile, relatează The Independent.

Poliţiştiithailandezi citaţi de publicaţia britanică spun că Mikhail Pletnev, un muziciancare este, printre altele, şi membru în stafful de consilieri pe probleme decultură ai preşedintelui rus şi fost laureat al Premiului Grammy pentruaranjamentul orchestral al “Cenuşăresei” lui Prokofiev, are câteva proprietăţiîn staţiunea thailandeză Pattaya. Lui i-a fost permis să plece în Europa după cea plătit o cauţiune de 9.000 de dolari americani şi după ce a promis că seîntoarce pentru a se apăra, el negând vehement acuzaţiile ce i se aduc.

Lafinalul procesului, Pletnev riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoaredacă va fi găsit vinovat. "Ne aşteptăm să revină, având în vedere că esteo persoană celebră şi că susţine că este nevinovat. În plus, din moment ce şi-aangajat o echipă de avocaţi, ne aşteptăm să vină şi să-şi susţinănevinovăţia", a declarat locotenent-colonelul Omsin Sukkankaa, un purtătorde cuvânt al poliţiei thailandeze citat de cotidianul britanic.

Muzicianultrebuie să participe, alături de orchestra sa, la un festival de muzică dinOhrid, Macedonia.

Thailanda, destinaţie pentru turism sexual

Nu toatălumea este însă de acord cu decizia instanţei de a-l elibera pe cauţiune şi dea-i permite să părăsească Thailanda.

"Neîntrebăm de ce judecătorul l-a lăsat să plece, iar întrebarea asta ne macinăinima. Sunt câteva întrebări care trebuie să-şi afle răspunsul", adeclarat Supagon Noja, reprezentant al Centrului de Protecţie şi Dezvoltare aCopilului, un ONG din Pattaya. Thailanda şi-a creat o adevărată tradiţie cadestinaţie pentru turismul sexual şi pentru pedofili, pe de-o parte şi dincauza eşecurilor repetate ale autorităţilor de a aplica legile, scrie TheIndependent. Pattaya, staţiune aflată la 90 de mile de capitala Bangkok, estede zeci de ani faimoasă pentru viaţă de noapte şi prostituţie.

Potrivitpoliţiei, Pletnev a fost arestat la începutul săptămânii, pe când lua cina,după ce un thailandez pe nume Traipob Boonmasong, acuzat la rândul lui de violasupra unui minor şi implicare într-o reţea de prostituţie infantilă, a dat unpont anchetatorilor.

Locotenent-colonelulOmsin a afirmat că între dovezile împotriva muzicianului, care este proprietaral unui restaurant şi al unui club în Pattaya, se regăseşte şi o declaraţie aunui copil de 14 ani care susţine că a fost violat de două ori de rus în casalui Traipob. În plus, anchetatorii au găsit fotografii ale lui Pletnev, carelocuieşte de 15 ani în Thailanda, în aşa-numite "poziţiicompromiţătoare" alături de alţi copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz