2020-02-24 14:51

“Poliţist, adjectiv” de Corneliu Porumboiu, proiectat la Madrid

 |  17:02
“Poliţist, adjectiv” de Corneliu Porumboiu, proiectat la Madrid

Filmul "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu (foto) va fiproiectat, luni, în cadrul Ciclului de film european de vară în aer liber de laMadrid, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Spaniei. Încadrul evenimentului vor putea fi vizionate opt filme europene, pe un ecran de14 pe 7 metri, montat la sediul Instituţiilor Europene din Spania, pe 23, 24,25, 26, 30 şi 31 august şi 1, 2 septembrie. Toate filmele vor fi proiectate înversiune originală cu subtitrare, iar accesul la evenimente va fi gratuit.

"Poliţist, adjectiv" este povestea lui Cristi, un tânărpoliţist care refuză să aresteze un adolescent care oferă haşiş unor colegi deşcoală. "A oferi" este pedepsit prin lege. Cristi este de părere călegea se va schimba şi nu vrea să aibă pe conştiinţă viaţa unui tânăr pe careîl consideră iresponsabil. Pentru superiorul lui însă, cuvântul"conştiinţă" are altă semnificaţie.

Corneliu Porumboiu a studiat Regie la Universitatea Naţională de Teatruşi Film din Bucureşti. În 2005, participă la un program de rezidenţiat laCannes. În 2006, filmul "A fost sau n-a fost" este selectat pentrusecţiunea Quinzaine de Realisateurs şi câştigă Camera d’Or pentru debut, dar şipremiul distribuitorilor de film, Label Europe. "A fost sau n-a fost"a primit peste 20 de premii la festivaluri din întreaga lume şi a fostdistribuit în peste 30 de ţări.

"Poliţist, adjectiv" este al doilea lungmetraj scris, produsşi regizat de Corneliu Porumboiu şi care a primit la Cannes Premiul FIPRESCI(Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), destinat secţiuniiUn Certain Regard şi Premiul Juriului aceleiaşi secţiuni. Alte premii obţinutede filmul "Poliţist, adjectiv", în 2009, sunt Trofeul Transilvania -TIFF, dar şi Premiul pentru lungmetraj de ficţiune, L´alternativa Festival edFilm Independent din Barcelona.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine