2020-07-03 17:51

Proteine pentru o piele mai tânără

 |  17:04

De ceea ce mâncăm depinde felul în care arătăm:tineri sau bătrâni, este ceea ce aminteşte mereu în cărţile sale dermatologulamerican Nicholas Perricone, expert în teoria inflamatorie a îmbătrânirii.

În ultima carte a specialistului american, intitulată"Cele 7 secrete ale unei tinereţi îndelungate", acesta dedică uncapitol întreg felului în care trebuie să mănânci pentru a-ţi menţine o pieletonifiată. "Lipsa de proteine, şi de proteine de bună calitate, se vedeimediat pe faţă. Femeile le consumă mai puţin decât bărbaţii şi acesta esteunul dintre motivele pentru care aceştia din urmă par de cele mai multe ori maitineri decât femeile de aceeaşi vârstă", scrie Perricone.

Un alt motiv are legătură cu testosteronul, hormon careajută la reglarea densităţii şi a gradului de tonifiere a pielii. O piele mai"groasă", aşa cum au bărbaţii, este mai puţin vulnerabilă la efecteledăunătoare ale soarelui şi la alte agresiuni din mediul înconjurător, de aceeaeste deosebit de important ca femeile să aleagă o alimentaţie antiinflamatorieca prima armă de apărare împotriva îmbătrânirii, mai susţine dermatologul.

"Femeile au adeseori tendinţa de a consuma alimentecu aport ridicat de carbohidraţi pentru a creşte nivelul de serotonină,hormonul stării de bine. Acest lucru are însă un efect nociv, deoarecestimulează şi mai mult apetitul şi le face să mănânce în mod excesiv",explică Perricone. Iar dacă aportul de proteine nu este unul adecvat, şialimentaţia este bogată în carbohidraţi cu indice glicemic mare, trăsăturile feţeipar deformate şi obosite, iar chipul îşi pierde contururile definite. Astfel,în opinia specialistului, "inflamarea indusă de carbohidraţi cu indiceglicemic ridicat umflă faţa şi zona ochilor; glicozilarea indusă de zaharuri şiamidon favorizează apariţia de riduri profunde şi pierderea tonusuluipielii".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz