2020-03-30 16:43

Proteza lui Winston Churchill, vândută la licitaţie cu 21.500 de euro

 |  17:11
Proteza lui Winston Churchill, vândută la licitaţie cu 21.500 de euro

Protezafostului premier britanic Winston Churchill, cunoscută sub numele de"dinţii care au salvat lumea" în perioada 1939 - 1945, a fost vândutăla licitaţie, joi, pentru aproape 18.000 de lire sterline (21.500 de euro),această sumă depăşind de trei ori estimările experţilor, informează AFP.

Proteza afost vândută pentru suma de 15.200 de lire sterline, la care s-a adăugatcomisionul de 15% plus TVA plătită de cumpărător casei de licitaţii, preţulreal al obiectului ajungând în cele din urmă la aproape 18.000 de liresterline.

Proteza,special creată pentru a diminua celebra sâsâială a lui Churchill, a cărui voceera ascultată de întregul regat în fiecare seară la radio, a fost achiziţionatăde un colecţionar britanic, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei delicitaţii Keys of Aylsham din Norfolk.

Fostulproprietar a fost Nigel Cudlipp, fiul dentistului care a creat celebra proteză.

Churchill îşi scotea protezacând se enerva

Într-uninterviu acordat BBC, Nigel Cudlipp a declarat că Churchill obişnuia să îşiscoată proteza printr-un gest furios, atunci când veştile de pe front erauproaste.

Doarpatru proteze au fost fabricate pentru fostul premier britanic. Churchill afost înhumat cu una dintre ele, o alta este expusă într-un muzeu londonez, iarcea de-a treia a fost topită.

Înparalel cu aceste informaţii, Churchill Archives Centre din Cambridge - careadministrează un impresionant fond de arhive personale ale renumitului lider destat - a anunţat, joi, că va posta online o mare parte dintre aceste documente.

Estevorba de aproape un milion de pagini şi documente ce conţin schiţele unordiscursuri, foi matricole şi diverse însemnări ale lui Winston Churchill desprecâinii, pisica şi papagalul său, Toby.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine