2019-10-14 06:57

Râcă între Ministerul Culturii și Casa Regală. CASTELUL PELEȘ e de o lună fără CĂLDURĂ. Ce pericol e iminent

 |  15:03
Râcă între Ministerul Culturii și Casa Regală. CASTELUL PELEȘ e de o lună fără CĂLDURĂ. Ce pericol e iminent

Castelul Peleş stă fără căldură de o lună, după ce o centrală termică montată în 1991 s-a defectat. În muzeu se înregistrează acum zero grade, spre stupefacția numeroșilor vizitatori, în timp ce în birouri sunt doar două grade.

Oficialii muzeului susțin că Ministerul Culturii a fost sesizat că de o lună nu mai există căldură, însă reprezentanţii ministerului au răspuns că reparaţia trebuie făcută de proprietar, și anume de Casa Regală.

Din cauza frigului şi a umezelii, personalul locației atrage atenţia că în atare condiții, dacă ingrate situație va continua, există riscul apariţiei unei ciurperci, denumită "cancerul lemnului".

"Centrala termică s-a defectat. Ea a fost montată în 1991. De o lună aproape nu avem căldură. Nu ştim ce s-a întâmplat. Nu se poate repara. Noi am încercat, dar nu am reuşit să o reparăm", a spus pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Muzeului Peleş, Daniela Voitescu.

Potrivit acesteia, vizitatori sunt în continuare, oamenii stând cu gecile pe ei. Însă, din cauza umezelii, există riscul apariţiei respectivei ciuperci - merulius lacrymas.

"Este foarte periculos. Nu numai frigul. Există riscul, din cauza respiraţiei vizitatorilor, să crească umiditatea în încăperi. Şi e periculos pentru că poate apărea mucegaiul, dar şi ciuperca merulius lacrymas, care e numită şi cancerul lemnului. Ea apare când nu există spaţiu încălzit şi aerisit", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Muzeului Peleş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-09Parerea ta...

ANONIM
09 Mar 2018

IMPOSTORI NESIMTZITZI LIPITORI N-ARE MARIA-SA DUDA SI CONSOARTA BANI DE O CENTRALA TERMICA? ATUNCI SA-LDEA CELOR CARE SE INGRIJESC DE CASTEL PENTRU CA EI L-AU OBTINUT CUM A OBTINUT SI SI IOHANIS CASA DIN CENTRUL SIBIULUI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray