2020-07-07 03:49

Radu Mazăre, zis şi Iulius Cezar, la 46 de ani

 |  21:01
Radu Mazăre, zis şi Iulius Cezar, la 46 de ani

Rene Pârşan

Radu Mazăre a deschis sâmbătă bâlciul carnavalurilor de la Mamaia într-un car alegoric la care au fost înjugaţi patronii cluburilor şi cârciumilor din staţiune. Anul acesta, evenimentul a coincis cu ziua de naştere a edilului. De data aceasta, primarul Constanţei s-a deghizat în Iulius Cezar, iar în dramoleta istorică care a maimuţărit cucerirea Egiptului, Cleopatră i-a fost Mihaela Rădulescu. De înţepat, l-a înţepat într-un final apoteotic fiul său Brutus, Răducu Alexandru, spre mulţumirea miilor de turişti gură-cască şi constănţeni contribuabili. Deşi mulţumit de grandoarea festivităţilor, Mazăre a cerut tarabagiilor de pe plaja din Mamaia şi Constanţa ceva mai mult aplomb. De altfel, cu mic cu mare, toţi patronii din aria administrativă a cezarului au jucat în spectacol, unii interpretând la propriu rolul sentorilor conspiratori, alţii, mai puţin dăruiţi de Thalia, delegând competenţele portarilor, bodiguarzilor şi bucătarilor care au fost distribuiţi în rolul colectiv al halebardierilor. Dansatoarele la bară au încercat, natural, să se dea vestale.

Mii de turişti de aiurea şi constănţeni sadea au asistat la prima defilare deschisă de primarul Radu Mazăre care de data aceasta s-a înfăşurat într-un cearceaf auriu. Alaiul alegoric a pornit puţin după ora 21.00, din parcarea de la Telegondolă, îndreptându-se apoi către Piaţeta Perla unde a oprit câteva minute, pentru ca primarul să se urce în carul Primăriei Constanţa. Mazăre a luat-o în car şi pe Mihaela Rădulescu, aceasta interpretând rolul reginei Cleopatra.

În momentul în care a ajuns în Piaţeta Cazino, Radu Mazăre a urcat pe o scenă improvizată dintr-un podium adus de pe plajă şi a anunţat că este ziua lui, după care le-a prezentat invitaţilor meniul serii: „Astăzi, de ziua mea, când împlinesc 46 de ani, pentru ca voi să vă bucuraţi, să vă încântaţi, veţi vedea cele mai frumoase jocuri, mâncători de foc, dansatoare din îndepărtata Persie, iar la final dovada bărbăţiei şi a curajului, a sângelui, a luptei: gladiatori”.

Discursul lui Mazăre a fost urmat de o scenetă, fiind prezentate momentele importante din viaţa împăratului Cezar - cuceririle sale şi legătura cu Cleopatra. Nu au lipsit nici câteva trânte de gladiatori. Show-ul s-a încheiat cu asasinarea lui Cezar de către senatori interpretaţi de proprietari de restaurante şi hoteluri din Mamaia, iar rolul lui Brutus a fost jucat de fiul lui Radu Mazăre, Răducu.

După acest moment, Radu Mazăre a revenit pe scenă, anunţându-şi „duşmanii” că nu a murit: „ Păi am rezistat eu zece ani cu Băsescu şi procurorii lui şi n-o să rezist unui amărât de complot făcut de nişte amărâţi de senatori? Să continue carnavalul, muzică şi voie bună la Mamaia”. Au urmat, deci, dansuri tematice din buric din istoria omenirii.

La final, Radu Mazăre s-a declarat bucuros de prestaţia audienţei, adăugând că speră totuşi că la ediţiile următoare va fi şi mai multă lume.

„Din ce am văzut eu au fost peste 25.000 de oameni, ce am văzut pe tot traseul. Sunt convins că la viitorul carnaval va fi şi mai multă lume. Sper să putem să punem ecranele pe faleză, însă în orice caz cum am construit-o e perfectă pentru aşa ceva. În rest, soldaţii puţin cam jigăriţi, de aia au şi plecat, au obosit, nevestele după cum ai văzut, talent”, a declarat neclar Mazăre jurnaliştilor, la încheierea carnavalului, înconjurat de vestale.

Momentul culminant a fost atins puţin înainte de miezul nopţii pe acordurile imnului staţiunii Mamaia, „A lu’Mamaia”, interpretat de Delia şi Speak.

Primarul Radu Mazăre a verificat personal carele alegorice care au defilat sâmbătă la carnavalul din staţiunea Mamaia, el susţinând că acestea sunt mai spectaculoase ca anul trecut, dar avertizând cluburile că vor fi amendate şi chiar închise „dacă nu-şi dau interesul”.

Mazăre, mai tare ca Birlic

Astfel, Radu Mazăre a depăşit, în nici trei mandate, numărul rolurilor interpretate într-o viaţă de Peter O’Toole, Dinică şi Birlic, la un loc, el fiind, pe rând, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor şi Suleyman Magnificul.

În această vară, Mazăre urmează să mai presteze, pentru public, alte două roluri, Ştefan cel Mare şi Ramses, şi, la cererea DNA, Nicuşor Constantinescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-06

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz