2019-06-17 12:01

Reciclare si arta. Tablouri realizate din 100.000 de capace din plastic

 |  09:01
Reciclare si arta. Tablouri realizate din 100.000 de capace din plastic

Mai multe tablouri realizate din capace din plastic au fost expuse pe o stradă pietonală din centrul Timişoarei, în cadrul unei acţiuni de ecologizare, sub sloganul ”Urban Intervention - Colorăm pietonala”. Tablourile au fost realizate în aproximativ cinci săptămâni din peste 100.000 de capace din platic şi vor rămâne expuse până în 24 mai.

Aproximativ 40 de voluntari din Timişoara au realizat opt tablouri, de 15 metri pătraţi fiecare, pe care le-au amplasat pe pereţii clădirilor de pe strada pietonală Mărăşeşti, din centrul oraşului.

”În urmă cu jumătate de an ne-am propus să facem Timişul cel mai curat judeţ din România, lucrăm pe mai multe planuri. Pe lângă acţiunile de ecologizare pe care le avem şi concursurile de educaţie ecologică, avem şi proiecte ca acesta, prin care vrem să le arătăm oamenilor că deşeurile se pot refolosi şi că trebuie să colectăm selectiv, să ne gândim de două ori înainte de a arunca ceva la gunoi, putem să dăm altă viaţă deşeurilor”, a declarat Larisa Rusu, responsabilul proiectului ”Urban Intervention - Colorăm pietonala”, srie Mediafax.

Tablourile au fost selectate în urma unui concurs cu tema ”Timişoara, mediu, artă, participare”. Astfel, tablourile prezintă copaci, dar şi imagini abstracte, iar într-unul dintre acestea este reprezentată Cetatea Timişoarei.

”Ştiam că le vom expunem în 9 mai, de Ziua Europei, ne-am gândit că este o temă perfectă, pentru că suntem cetăţeni europeni, deşi nu ne comportăm încă, cel puţin în ceea ce priveşte colectarea selectivă. Tablourile vor rămâne pe pietonală timp de două săptămâni. Vrem să le dăm, ar fi păcat să le reciclam. Ne-am gândit să le dăm şcolilor, dacă reprezentanţii unităţilor de învăţământ vor să intre în posesia lor, pot să ia legătura cu noi”, a mai spus Larisa Rusu


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray