2020-08-03 15:55

Record mondial: un belgian a petrecut 83 de ore făcând cartofi prăjiţi

 |  18:22
Record mondial: un belgian a petrecut 83 de ore făcând cartofi prăjiţi

Patronul unuirestaurant fast food din Belgia a petrecut 83 de ore făcând cartofi prăjiţi,reuşind astfel să stabilească, luni seară, recordul mondial în domeniu. El adepăşit cu 11 ore precedenta performanţă reuşită de un britanic.

ChrisVerschueren, în vârstă de 53 de ani, a început să prepare cartofi prăjiţi înrestaurantul său din Kastel, un sat flamand situat la circa 30 de kilometri lanord-vest de Bruxelles.

Ela preparat, în total, 1.500 de kilograme de cartofi prăjiţi, care au fostvânduţi la cornet, la preţul de un euro. Jumătate din încasări vor fi donateunui spital de pediatrie - fiul lui Verschueren, în vârstă de cinci ani, fiindhemiplegic de la naştere -, iar cealaltă jumătate va acoperi propriilecheltuieli.

Tentativasa de a stabili un record pentru cel mai mare număr de cornete de cartofiprăjiţi vândute (15.000) a eşuat, însă Chris Verschueren a reuşit să stea treaz83 de ore. El a avut dreptul la cinci minute de pauză pe oră, pe care le-aeconomisit. "N-am dormit însă după 20 de ore, am luat 100 de minute de pauzăpentru a face kinetoterapie, un duş şi a mă destinde", a declarat acestapentru agenţia de presă Belga.

Campionulnu părea obosit luni seară, dar suferea din cauza câtorva accidente minore:"Mi-am fript degetele, mă dor picioarele şi am tendinită. Însă nucontează, acum voi sărbători şi le voi mulţumi tuturor celor care m-aususţinut", a spus acesta.

Precedentulrecord a fost stabilit de un britanic, care a preparat cartofi prăjiţi timp de72 de ore, în 1987.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz