2019-11-18 01:38

Rețelele de socializare ar putea fi interzise

 |  20:59
Rețelele de socializare ar putea fi interzise

Statele UE vor stabili la nivel național vârsta minimă pentru ca un adolescent să aibă conturi pe rețelele sociale. Parlamentul European lasă statele membre ale Uniunii Europene să decidă la nivel național vârsta minimă la care tinerii să poată avea acces la rețelele de socializare.

Statele membre vor stabili vârsta minimă, între 13-16 ani, la care adolescenții își pot crea un cont personal pe o rețea de socializare — Facebook, Instagram sau Snapchat, fără a mai avea nevoie de acordul parental al unuia dintre tutori. În prezent, vârsta la care unui copil i se permite să aibă cont pe o rețea oficială de socializare este în Uniunea Europeană de 13 ani, la fel ca în Statele Unite, însă în cursul unor dezbateri recente au fost înaintate propuneri pentru creșterea limitei legale la 16 ani.

 Companiile IT au făcut un lobby puternic împotriva acestei modificări, cotidianul Financial Times relatând că s-a format chiar o coaliție de companii, între care Google și Facebook, care nu doreau introducerea amendamentului respectiv.

Unii critici ai amendamentului amintesc de faptul că adolescenții nu declară vârsta corectă atunci când își fac un cont pe o rețea de socializare. Companiile IT care nu vor respecta limita de vârstă aleasă în fiecare stat membru UE va suporta penalități financiare de până la 4% din totalul vânzărilor sale la nivel mondial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray