2020-04-06 16:15

Reţeta ideală împotriva maladiei Alzheimer, descoperită de medicii americani

 |  19:08
Reţeta ideală împotriva maladiei Alzheimer, descoperită de medicii americani

Ceaiul,cafeaua, nucile, exerciţiile fizice şi petrecerea timpului în aer liberalcătuiesc "reţeta" ideală împotriva maladiei Alzheimer, potrivitunui studiu realizat de cercetătorii de la Institute for Basic Research inDevelopmental Disabilities din New York, relatează dailymail.co.uk.

Maladia Alzheimer şi alte forme de demenţă afectează în prezent peste800.000 de britanici, însă specialiştii consideră că numărul acestora se vadubla în decursul unei singure generaţii, din cauza procesului de îmbătrânireaccelerată a populaţiei.

O ceaşcăzilnică de ceai sau de cafea ar putea însă să-i protejeze pe oameni de efecteledevastatoare ale acestei maladii. Ambele băuturi reduc cu40% pierderile de memorie, potrivit acestui studiu, prezentat la sfârşitulsăptămânii trecute în cadrul International Conference on Alzheimer's Disease,care a fost organizată în Hawaii.

La rândullor, cercetătorii de la University of California au afirmat că persoanele învârstă de peste 65 de ani care beau ceai cu regularitate prezintă cu 37% maipuţine semne de demenţă comparativ cu persoanele care nu obişnuiesc să consumeaceastă băutură.

Persoanelecare beau cafea de cel puţin cinci ori pe săptămână beneficiază de o reducerecu 20% a pierderilor de memorie comparativ cu persoanele care nu beau deloccafea.

Un altstudiu a relevat faptul că şi nucile au efecte benefice împotriva acestei boli.Şoarecii care au beneficiat de o dietă bogată în nuci au relevat o îmbunătăţireconsiderabilă a capacităţii de învăţare dar şi a memoriei.

Cercetătoriiamericani susţin că nu doar alimentele şi băuturile consumate, ci şi stilul deviaţă reprezintă un factor important care conduce la scăderea riscului dedeclanşare a maladiei Alzheimer.

Persoaneleîn vârstă care practică "cu moderaţie" exerciţii fizice, precum golfşi jogging, beneficiază de un risc cu 40% mai mic de a suferi de Alzheimer, audeclarat cercetătorii de la University School of Medicine din Boston (statulMassachusetts, n.r.).

Şipetrecerea timpului în aer liber reduce riscul de apariţie a acestei maladii.Persoanele care nu au în organism un nivel suficient de vitamina D -sintetizată prin expunerea pielii la razele solare - sunt mult mai predispusela a suferi de Alzheimer.

Cercetătoriide la Exeter University din Marea Britanie au realizat un studiu pe un eşantionde 3.300 de persoane în vârstă de cel puţin 65 de ani şi au descoperit căpacienţii care sufereau de un deficit de vitamina D prezentau un risc de cinciori mai mare de a suferi de maladia Alzheimer.

Deşivitamina D se află în câteva produse alimentare - în special în uleiul de peşteşi ouă - cea mai mare parte din doza recomandată de vitamina D este sintetizatăpe cale naturală de organismul uman, în urma expunerii la soare.

Alzheimereste o maladie cognitivă degenerativă care atacă progresiv creierul, cauzândpierderi de memorie, stare de confuzie şi schimbări bruşte de dispoziţie.Pacienţii aflaţi în stadiul final al bolii îşi pierd capacitatea de vorbi, de aînghiţi şi de a se deplasa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine