2020-05-29 11:30

Robert Drew, reputatul regizor american de film documentar, a murit la vârsta de 90 de ani

 |  09:45
Robert Drew, reputatul regizor american de film documentar, a murit la vârsta de 90 de ani

Robert Drew, reputatul regizor american de film documentar, a murit miercuri, la vârsta de 90 de ani, în locuința sa din Sharon, Connecticut, au anunțat rudele acestuia, potrivit AFP și variety.com, citate de Agerpres.

Regizorul american a devenit celebru în anii '60, în special datorită datorită tehnicii sale de a filma, folosind o cameră și un microfon pentru a înregistra concomitent imagine și sunet.

Robert Drew a realizat de-a lungul vieţii, peste o sută de filme. Primul său documentar „Primary” (1960) l-a avut în centrul atenției pe John F Kennedy, care se afla în campania pentru alegerile prezidențiale.

De asemenea, „Crisis: Behind a Presidential Commitment” (1963) a fost unul dintre filmele memorabile ale campaniei de susținere a drepturilor afro-americanilor în SUA. Robert Drew a reușit să surprindă situația de criză de la Universitatea din Alabama, care s-a declanşat din intenția a doi studenți de culoare să se înscrie la cursuri.

Robert Drew a fost distins cu numeroase premii la festivalurile de film din Europa (Bilbao, Veneția, Londra) și SUA (Chicago). „The Chair” a luat premiul juriului la Festivalul de film de la Cannes. De asemenea, regizorul american a fost recompensat cu numeroase premii din partea asociației scriitorilor în educație, nominalizat la premiile Emmy și câștigător de nenumărate ori al Vulturului de Aur al CINE ('Council on International Nontheatrical Events').

Reputatul regizor Ridley Scott și-a făcut ucenicia având-l ca profesor pe Robert Drew la compania acestuia de producție „Drew Associates”. 

Sursă foto: variety.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine