2020-02-21 17:16

Roboţi concepuţi pentru a dezvolta emoţiile prin relaţii

 |  17:01

Ungrup de cercetători au dezvolatat un tip de roboţi care dezvoltăcaracteristici emoţionale în urma interacţiunii cu oameni.Dezvoltarea lor "este modelată de ceeace face un copil", a declarat Lola Cañamero la Universitatea dinHertfordshire, Marea Britanie, lider al proiectului finanţat de ComisiaEuropeană.

Proiectul, realizat în colaborare cu unconsorţiu de universităţi şi societăţi specializate în robotică din toatăEuropa, este numit FEELIX GROW­ING (Feel, In­ter­act, eX­press: a Glob­alap­proach to de­vel­opment with In­ter­dis­ci­sciplinary Ground­ing).

Tovarăşii metalici ar trebui săinteracţioneze şi să răspundă la oameni la fel cum fac şi copiii şi săfolosească aceleaşi tipuri de indicii de comportament expresiv ca şi celefolosite de bebeluşi. “Cu cât interacţionează mai mult, primesc feedback-ulcorespunzător şi nivelul de angajare din partea unui însoţitor uman, cu atâtmai puternică va fi legătura dezvoltată, precum şi cantitatea de informaţiiasimilată”, a explicat Cañamero. Roboţii pot să exprima furie, frică,tristeţe, bucurie, entuziasm şi mândrie. Maşinile vor arăta "stresvizibil" în cazul în care însoţitorul nu reuşeşte să le ofere confortatunci când se confruntă cu o situaţie stresantă în care acesta nu se descurcăsă interacţioneze cu ei atunci când au nevoie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine