2020-02-17 23:45

Rolling Stone: «A Day in the Life» este cea mai bună piesă a trupei The Beatles VEZI FILM

 |  18:15
Rolling Stone: «A Day in the Life» este cea mai bună piesă a trupei The Beatles VEZI FILM

Piesa "A Day in the Life", compusăde John Lennon şi Paul McCartney în 1967, s-a clasat pe prima poziţie în Topul100 al celor mai bune cântece lansate de trupa The Beatles, alcătuit de revistaRolling Stone, informează Reuters.

Pe locul al doilea s-a clasat single-ul"I Want to Hold Your Hand", lansat în 1963, iar locul al treilea arevenit cântecului "Strawberry Fields Forever".

Topul "The Beatles: 100 GreatestSongs" a fost alcătuit de editorii celebrei reviste muzicale pentru amarca împlinirea a 40 de ani de la lansarea celui de-al 12-lea album de studioal trupei britanice, care a fost şi ultimul, intitulat "Let It Be"(1970).

"Lennon, McCartney şi Harrison aveaustandarde uimitor de înalte în calitate de compozitori", scria ElvisCostello într-un articol introductiv publicat în revista Rolling Stone.

"Apoi, ei au început să crească: de laversuri simple de dragoste la poveşti complexe pentru adulţi şi până la ideimai profunde, pe care nu te-ai aştepta să le descoperi în versurile unor piesepop", a adăugat acesta.

Cântecul "Yesterday", compus dePaul McCartney în 1965, s-a clasat pe locul al patrulea, iar "In My Life",extras de pe albumul "Rubber Soul", a ocupat poziţia a cincea.

Topul 10 a fost completat, în ordine, de altepiese celebre: "Something", "Hey Jude", "Let ItBe", "Come Together" şi "While My Guitar GentlyWeeps".

The Beatles, format din Paul McCartney, JohnLennon, George Harrison şi Ringo Starr, a fost unul dintre cele mai faimoase şide succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliardede discuri vândute în lumea întreagă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine