2019-10-17 13:33

Cine este romanca Ramona Pop, aleasa viceprimar al Berlinului

 |  23:42
Cine este romanca Ramona Pop, aleasa viceprimar al Berlinului

Pe 8 decembrie 2016, romanca Ramona Pop, reprezentanta Partidului Verde din Berlin, a fost aleasă unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei. Se vehiculeaza ca Ramona Pop, tanara de 39 de ani originara din Timisoara, va fi chiar in cursa pentru presedintia Germaniei de anul acesta.

De fapt, numele rolului pe care il ocupa Ramona Pop este de primar, adică Bürgermeister, însă in Germania, acesta este echivalentul vice-primarului pentru ca primarul este Regierender Bürgermeister, adică primar guvernator.

Ramona Pop a militat în campania electorală pentru modernizarea grădinițelor și școlilor, care trebuie restaurate, și pe care vrea să le aducă într-un stadiu adecvat de funcționare. De asemenea, Pop a spus că mai dorește să introducă mai multe trenuri S-Bahn în rețeaua de transport în comun.

Ramona Pop a intrat în Parlament la 24 de ani, fiind cea mai tânără membră de atunci.   Ramona Pop s-a născut la Timișoara, pe 31 octombrie 1977 și a emigrat în Germania, împreună cu familia ei, în 1988. A absolvit liceul la Munster și s-a specializat în studii politice la Institutul Otto Suhr din cadrul Universității FU Berlin.

In Partidul Verzilor, ea a intrat in 1997. De atunci, Ramona Pop a urcat in ierarhia de partid, ajungand, din 2012, impreuna cu Antje Kapek, presedinta de fractiune politica. La actualele alegeri, Verzii au candidat cu o echipa de patru sefi de fractiuni de partid, Pop aflandu-se intre acestia si pe pozitia intai.Pop are dubla cetatenie, germana si romana. Un contracandidat al sau din partea CDU a atacat in campanie tema dublei cetatenii, iar ea ar fi luat problema personal si ar fi ripostat.

Cand refugiatii stateau in anul 2015 cu miile in gara din Budapesta, Ramona Pop a povestit presei germane ca si ea, ca si copil [n.a probabil cand a venit cu parintii spre Germania], a trecut tot prin Budapesta.

„Pop nu si-a mentionat adesea provenienta dintr-o familie de imigranti, pana in 2015“, relateaza in luna august Tageszeitung din Berlin. Insa dupa controversa cu politicianul crestin-democrat, „ea ar fi fost pe punctul de a merge la ambasada romana pentru a-si cere din nou un pasaport romanesc“, mentioneaza taz.de, citat de HotNews.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-03Parerea ta...

EDUARD HARNISCH
04 Ian 2017

E de înțeles de ce abea pe la sfârșitul anului 2015 a menționat, cu mare atenție, faptul că provine dintr-o familie de imigranți. Germania își tratează imigranții ca o mamă vitregă și îi împarte în doua categorii : categoria celor pe care nu - i agreezi din punct de vedere al provenienței dintr-un anumit cerc cultural (de obicei imigranți din Africa sau Orientul Apropiat) și categoria celor pe care la fel nu - i agreezi dar provin din Europa, Estul Europei. Prima categorie e tratată cu mănuși de catifea.. "Doamne ferește să spui ceva despre turci sau arabi .." iar a doua e stereotipul est - europeanului hot, înșelător sau leneș... "heute gestohlen, morgen in Polen - ce sa furat astăzi, găsești mâine în Polonia" sau " Halt' fest dein Portemonnais sonst kommt der Rumäne und du sagst zum Geld adee - tine-ti bine portofelul că vine românul și spui adio banilor".
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray