2020-08-10 12:18

Românii care au furat bijuterii de aur de 1,7 milioane de dolari, la Houston, sunt în continuare căutaţi

 |  10:10
Românii care au furat bijuterii de aur de 1,7 milioane de dolari, la Houston, sunt în continuare căutaţi

O familie infractoare de origine română este căutată încă de poliţie la un an după ce a furat bijuterii de aur în valoare de 1,7 milioane dolari dintr-un magazin de bijuterii din Houston, statul Texas. Anchetatorii din cadrul “Houston Police Department“ spun că membrii acestei familii care au participat la infracţiune sunt maeştri în distragerea atenţiei, informează joi postul de televiziune din Houston.

“Distragerea atenţiei, prestidigitaţie - ştiu o mulţime de lucruri de genul acesta”, a declarat anchetatorul Kevin Simper de la Unitatea de furturi şi spargeri de locuinţe a HPD.

“Actul lor de magie” a fost surprins de camerele de supraveghere, la 4 septembrie 2011. Trei femei îmbrăcate în haine tradiţionale indiene au intrat în magazinul de pe bulevardul Hillcroft imediat după ce a deschis în acea zi. Una dintre femei avea un copil mic în braţe. “Acest lucru i-a făcut pe proprietarii magazinului să se simtă în largul lor. I-a făcut să nu se îngrijoreze”, a spus Simper.

Doi bărbaţi tineri au intrat apoi în magazin, urmaţi de doi bărbaţi mai în vârstă. Toţi păreau să se uite la obiectele expuse. În timp ce au distras atenţia proprietarului magazinului şi a soţiei acestuia cu întrebări, femeia mai în vârstă s-a strecurat în spatele vitrinei unde se afla seiful. Acesta era deschis, deoarece proprietarii aranjau încă marfa. ““Femeia a ştiut ce se află acolo şi a luat totul”, a afirmat Simper. Îmbrăcămintea femeii avea un buzunar imens cusut în fusta ei.

Românii au stat în magazin aproximativ 20 de minute, după care au plecat cu prada. “Lingouri de aur şi bijuterii de aur. Cea mai mare parte, lingouri de aur”, a precizat Simper. Proprietarul şi-a dat seama ce se întâmplă când a văzut-o pe femeie în spatele vitrinei. Dar hoţii l-au îmbrâncit şi au fugit.

Hoţii au încercat să vândă o parte din aur, mai târziu, la New York. Acest lucru a dus la identificarea a patru dintre membrii familiei şi la puneri sub acuzaţie la Houston.

Cei doi tineri care purtau ochelari de soare şi femeia mai tânără care apar în înregistrarea video nu au fost încă identificaţi, dar poliţia a declarat că cei doi bărbaţi mai în vârstă sunt Ion Miclescu de 40 de ani, şi Constantin Miclescu, de 29 de ani. Cele două femei mai în vârstă se presupune că sunt Ileana Miclescu, de 44 de ani, şi Mirela Miclescu, de 31 de ani.

Poliţia spune că toţi provin din acelaşi oraş din România şi sunt înrudiţi, dar relaţiile nu sunt clare. Cooperarea poliţienească internaţională şi supravegherea video au dus la identificări.

Ileana Miclescu se află în prezent în detenţie în Canada şi este în curs de extrădare în comitatul Harris din SUA. Toţi ceilalţi implicaţi se află încă în libertate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639576-03-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz