2020-02-29 00:05

Românul Avram Iancu, pe podium la MARATONUL ARCTIC: Dumnezeu să binecuvânteze ROMÂNIA! / Bibliotecarul din Petroșani a alergat 620 km, la minus 50 de grade Celsius

 |  10:52
Românul Avram Iancu, pe podium la MARATONUL ARCTIC: Dumnezeu să binecuvânteze ROMÂNIA! / Bibliotecarul din Petroșani a alergat 620 km, la minus 50 de grade Celsius

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care a străbătut înot Canalul Mânecii, Dunărea şi Marea Neagră, fără a purta costum de neopren, a încheiat, sâmbătă, pe locul trei, cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”.

Ultramaratonul „6633 Arctic Ultra” ediția 2019 a fost câștigat de australianul Paul Watkins, în timp ce bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, s-a clasat pe locul trei.

„Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii. Și deși am reușit, nu am niciun merit, e doar îngăduință divină. Iar locul 3 obținut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici. Dumnezeu să binecuvânteze România", este mesajul postat de Avram Iancu, sâmbată, pe pagina sa de Facebook.

Avram Iancu a luat startul în 6633 Arctic Ultra 2019 de la Eagle Plains, pe 7 martie, la ora locală 10.30.

Anul trecut, bibliotecarul Avram Iancu, din Hunedoara, a reuşit să ajungă la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, stabilind, astfel, un nou record, după ce reuşise să străbată Dunărea fără costum de neopren.

Avram Iancu, s-a antrenat temeinic pentru maratonul arctic:

"Până atunci voi alerga aproximativ 620 km (cât e distanţa concursului) de la Petroşani la Constanţa! Din locul natal şi până la Marea noastră cea Neagră pe care am înotat-o anul trecut, de la Sulina la Istanbul (680 km) cucerind în mod paşnic vechiul Constantinopol. Voi trage după mine, în sanie, 30 de kilograme cu cele trebuincioase. Îmi autoimpun să ajung la Constanţa în limita celor 9 zile cât e limita la 6633. Voi dormi numai afară în sacul de dormit", spunea Avram Iancu, in ianuarie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine