2019-11-12 23:52

S-a stins din viață un mare academician român

 |  20:56
S-a stins din viață un mare academician român

Alexandru Vulpe, președintele Secției de științe istorice și arheologie a Academiei Române, a murit marți, anunță Biroul de presă al prestigiosului for de cultură, într-un necrolog.

Alexandru Vulpe s-a născut în ziua de 16 iunie 1931 la București, unde a făcut cursurile liceale, după care a urmat cursurile Facultății de Istorie a Universității.

În calitate de conducător al șantierelor arheologice de la Ferigile, Costișa, Brad, Tigveni, Șușani, Rotbav, Cepari, Popești, Năeni și Rudeni a făcut cercetări ale căror rezultate se regăsesc ca tematică și volum în numeroase studii, articole, rapoarte publicate în țară și peste hotare. Semnate ca autor sau împreună cu alți colaboratori, aceste lucrări sunt consacrate unei tematici ample ce ține de începutul și dezvoltarea metalurgiei aramei și bronzului, a orfevrăriei antice din țara noastră și din țările învecinate.

Recunoașterea valorii științifice a operelor lui Alexandru Vulpe a fost atestată de alegerea ca membru corespondent al Academiei Române în anul 1996 și titular în 2009, an din care a fost și președinte al Secției de științe istorice și arheologie. Totodată, a fost membru corespondent al Institutului Arheologic German și membru în Comitetul Executiv al Uniunii Internaționale de Științe Pre și Protoistorice din cadrul UNESCO, iar în anul 2000 a fost distins cu Ordinul Național 'Steaua României' în grad de Comandor, mai informează Biroul de presă al Academiei Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray