2020-04-07 13:56

S-a descoperit că şi taţii fac depresie... maternă

 |  18:58
S-a descoperit că şi taţii fac depresie... maternă

Un studiurecent relevă faptul că şi bărbaţii potsuferi de depresie în urma apariţiei unui copil în familie. Depresia postpartumeste o condiţie medicală severă ce poate apărea în primele luni după naştere. Făratratament, depresia postpartum poate avea o evoluţie prelungită şi disabilitantă.Această boală este foarte frecventă, afectând 1 din 8 femei în timpul primelorluni după naştere.

Studiulbritanic relevă că unul dincinci bărbaţi dezvoltă o formă de depresie după ce devine părinte. Motivelesunt lipsa de somn, apariţia de responsabilităţi suplimentare şi schimbărilecare apar în relaţia cu partenerul. Până când primul copil ajunge la 12 ani,21% dintre părinţii au avut cel puţin un episod depresiv, potrivit unui studiu alConsiliului de Cercetare Medicală al Marii Britanii. Fenomenul nu îi afecteazădoar pe părinţi. Există temeri privind faptul că problemele mentale a unuipărinte pot influenţa comportamentul şi dezvoltarea copiilor. Oamenii de ştiinţăconduşi de profesorul Irwin Nazareth, director al cadrului general de cercetarepractică, a studiat 86.957 de familii care au primit îngrijiri medicale între1993 şi 2007. S-au identificat diverse forme ale depresiei în rândul părinţilor,prin analizarea diagnosticelor conform cărora li s-au prescris antidepresive.

Bărbaţii nu discutădespre stres cu medicul Profesorul Steve Field, lider al celor 44.000 de medici defamilie din Marea Britanie, a declarat că "acesta este cel mai importantstudiu de cercetare pe care l-am văzut în acest domeniu important, dar subapreciat.Ca medic de familie, am văzut mulţi taţi devenind stresaţi şi deprimaţi,în special în primul an sau în al doilea după ce au devenit părinţi".Bărbaţii care tocmai audevenit părinţi în timp ce continuă să lucreze la fel de mult sunt sub stres şimulţi nu merg la medicul lor de famile pentru a vorbi despre temerile şiîngrijorările pe care le pot avea, a adăugat Field.

"Acest studiu ar trebuisă ridice gradul de conştientizare a problemelor potenţiale şi a stresului lacare sunt supuşi taţii şi, de asemenea, să încurajeze medicii de familie sădiscute atât cu părinţii, cât şi cu potenţialii părinţi despre aceste probleme.Studiul ar trebui să ajute laîmbunătăţirea calităţii vieţii taţilor", a declared Field.Rob Williams, director executiv al Institutului Tata dinMarea Britanie, a declarat: "De prea mult timp a existat presupunerea cădepresia şi alte probleme de sănătate mintală a mamelor au un impact asupracopiilor. Dar, în realitate, impactul unui tată cu o sănătate mintală proastăasupra copiilor lui este, de asemenea, puternic. Aceststudiu este posibil să fi subestimat numărul taţilor care se confruntă cudepresie, pentru că ştim că bărbaţii sunt mai puţin probabil să caute ajutorspecializat. Medicii de familie ar trebui să discute atât cu taţii, precum şicu mamele despre depresie, mai ales atunci când unul dintre parteneri estedeprimat, celălalt putând avea aceleaşi sentimente”, a adăugat Williams.

Statistică

Aproximativ 3% dintre taţi au suferit de depresie în primulan de viaţă al copiilor lor, crescând la 10% până ce aceştia aveau 4 ani, apoicu 16% până la vârsta de 8 ani şi 21% până la 12 ani, relevă studiul. Deasemenea, studiul a subliniat că depresia postnatală printre mame este mult maicomună decât se credea. Dintre mamele care au fost sudiate, 13% au fostdeprimate la un an de la naştere, 24% până în momentul în care copiii au ajunsvârsta de 4 ani, şi 33% până la 8 ani şi 39% până în vârsta de 12 ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine