2020-03-30 17:16

Sânii extirpaţi pentru cancer ar putea fi clonaţi şi „reataşaţi”

 |  17:03
Sânii extirpaţi pentru cancer ar putea fi clonaţi şi „reataşaţi”

În Australia, oechipă de cercetători pune bazele unui nou studiu revoluţionar în ceea cepriveşte reconstrucţia sânilor. Oamenii de ştiinţă de la Institutul deMicrochirurgie Bernard O’Brien vor începe să facă studii umane pentru a afladacă o femeie care a suferit o operaţie de mastectomie fără reconstrucţie arputea să îşi „recrească” sânul.

Deşi pare incredibil,sunt deja cazuri în care sâni noi au fost clonaţi cu succes la animale.Clonarea a fost deja realizată cu succes de nenumărate ori, aşadar, nu e demirare că tehnica ar putea fi folosită să regenereze ţesutul gras în trupulunei femei oriunde aceasta doreşte.

Femeile care au trecutprin operaţia de mastectomie şi care sunt în remisie de cel puţin 2 ani pot fiparte a acestui studiu. În timpul operaţiei de mastectomie, ţesutul mamar esteextirpat, salvând pielea de la exterior a sânului, în locul unde era sânul înmod normal. Această procedură este cunoscută ca şi mastectomie cu păstrareaareolei şi a mamelonului.

Chirurgii apoiintroduc în spaţiul rămas gol, un eşafod în forma unui sân cu scopul de apăstra spaţiul deschis, altfel, pielea s-ar contracta. Apoi, de-a lungul a 8luni, chirurgii introduc celule grase din celălalt sân al pacientei pentru aclona ţesutul gras care va creşte şi va umple spaţiul format în urmaintroducerii eşafodului.

Dacă cercetătorii vor reuşi, această tehnicăva crea un nou sân care este format în totalitate din celulele pacientei şicare va avea aceeaşi formă ca celălalt sân al ei. Acest tratament ar puteaoferi suferindelor de cancer la sân o alternativă la operaţiile dereconstrucţie tradiţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine