2020-06-06 12:18

Săpunul strică pielea obrazului

 |  18:26
Săpunul strică pielea obrazului

Dermatologiiavertizează că săpunul obişnuit usucă pielea, pentru că acesta este fabricatdintr-o substanţă bazică, substanţă care atacă derma. „Săpunurile care segăsesc în supermarketuri sunt foarte dăunătoare pielii de pe faţă. Folosite înfiecare zi, acestea usucă pielea, dând senzaţia de mâncărime. Problemaintervine atunci când ne scărpinăm pe faţă, pentru că ne zgâriem, iar ranalăsată se infectează, mai ales când ieşim afară şi intrăm în contact direct cu praful.Spălarea feţei trebuie realizată de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.Dimineaţa se spală tenul pentru a înlătura aspectul de luciu pe care îldobândim după somn, iar seara pentru a ne elibera pielea de toate impurităţileacumulate din timpul zilei”, recomandă specialiştii.

Dermatologiiadaugă că săpunurile ideale pentru piele sunt cele care conţin grăsimi, cum arfi cele pentru bebeluşi, pentru că aceste produse au scopul de a hidratapielea, în nici un caz de a o usca. „Acelaşi lucru este indicat pentru întregulcorp. Atât duşul, cât şi spălarea feţei trebuie făcute cu apă călâie, în niciun caz foarte rece şi cu atât mai mult nu caldă, pentru că efectul esteacelaşi, şi anume de uscare a pielii” .

Mai mult,specialiştii precizează că pentru curăţarea feţei nu este indicat folosirea loţiunilortonice, pentru că acestea conţin alcool şi strică flora cutanată, lucru carepoate duce la iritaţii. „Există soluţii speciale, produse dermatologice care nufac rău tenului, ele sunt create pentru diferite tipuri de ten, iar acesteatrebuie achiziţionate în urma unui control, şi recomandate de medic”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine