2019-10-23 06:21

Se dărâmă CETATEA Medievală Sighișoara

 |  15:34
Se dărâmă CETATEA Medievală Sighișoara

Un zid al Cetăţii Medievale Sighişoara s-a prăbuşit în acest week-end pe o porţiune de aproape cinci metri, în zona Tronsonului 11.

Camerele de supraveghere au surprins momentul, a anunţat Primăria Municipiului. Edilul urbei, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a dispus ca măsură de urgenţă izolarea zonei şi a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit news.ro.

Astfel, au fost luate măsuri pentru restricţionarea traficului auto pe strada Zidul Cetăţii, pe un sens de circulaţie, închiderea accesului pietonal pe Aleea Cetăţii (Turnul Cizmarilor - Turnul Croitorilor), executarea unor lucrări de sprijinire a zidului şi notificarea Ministerului Culturii, Inspecţiei de Stat în Construcţii, Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Mureş şi Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş.

Doi reprezentanţi ai Institutului Naţional al Patrimoniului au venit luni la faţa locului și, în urma constatărilor efectuate, se va urgenta procedura de elaborare a temei de proiectare şi a procedurii de licitaţie în vederea realizării proiectului tehnic pentru refacerea zidului, urmând să fie finalizate lucrările de sprijinire a zidului.

În documentaţia istorică existentă - planuri ale cetăţii din anul 1.750 - rezultă că, în zona prăbuşirii zidului de incintă, în vechime, au avut loc alunecări de teren, iar lucrările edilitare de refacere au fost efectuate în anul 1.858, potrivit reprezentanţilor locali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray