2019-10-14 02:00

Şeful Boeing: "TAXIURILE ZBURĂTOARE" vor deveni realitate în următorii zece ani

 |  09:27
Şeful Boeing: "TAXIURILE ZBURĂTOARE" vor deveni realitate în următorii zece ani

Şeful uneia dintre cele mai mari companii aeronautice, Boeing, este de părere că oraşele vor cunoaşte beneficiile transportului aerian pe distanţe mici în următoarea decadă.

Dennis Muilenburg, şeful Boeing, crede că aşa-numitele taxiuri zburătoare, care vor transporta pasagerii în oraşe vor deveni realitate mult mai repede decât ne imaginăm acum.

În prezent, sunt deja create prototipuri funcţionale, tehnologia necesară fiind disponibilă. Era vehiculelor urbane zburătoare este suficient de aproape pentru ca autorităţile să înceapă deja să se gândească la regulile viitoarelor şosele 3D, este de părere CEO-ul Boeing, potrivit News.ro.

Şeful Boeing nu este singur în optimismul său. Acesta este susţinut şi de un recent studiu realizat de Deloitte, care vorbeşte despre drone comerciale cu 2-5 locuri care vor arăta ca o evoluţie a elicopterelor actuale şi care vor începe să intre pe piaţă încă din 2020.

Boeing a cumpărat anul trecut Aurora Flight Sciences, o companie care dezvoltă taxiuri zburătoare împreună cu Uber, alt nume important care investeşte atât în maşini autonome, cât şi în vehicule zburătoare.

Aurora activează în acest domeniu încă din anii ’80 şi are în portofoliul său una dintre cele mai avansate maşini zburătoare – un vehicul zburător electric autonom, numit eVTOL. Primele zboruri-test publice ale eVTOL vor începe peste doi ani.

Şi principalul rival al Boeing, Airbus, experimentează în acest domeniu şi chiar pare să fie un pas înainte. A3, divizia din Silicon Valley a Airbus, a realizat deja la finalul lunii ianuarie primul test al taxiului aerian autonom Vahana.

Din cauza numeroaselor complicaţii şi măsuri de siguranţă care trebuie luate, cel mai probabil transportul oamenilor pe calea aerului în cadrul metropolelor va fi precedat de dronele care vor transporta mărfuri, precum cele folosite de Amazon pentru livrări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-05Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Mar 2018

cipurile de navigatie GPS din avionica BOEING folosite de NOKIA-BIN LADEN ca sa manipuleze avioanele de pasageri drept "DRONE CU TERORISTI" se numesc QRS-11 si QRS-14........sisteme de navigatie automata inertiala produse la INERTIAL DIVISION...USA
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Mar 2018

si chestia interesanta este ca O GRAMADA DE ANGAJATI AI SRI din RoMANIA au MUNCiT DIN GREU cel putin 5ani inainte de 11septembrie 2001 pentru proiectul AVIOANELE-dRONA NOKIA-BIN LADEN CU TERORISTI...si au fost rasplatiti cu miliarde de dolari pentru asta...inclusiv cu mutarea NOKIA la CLUJ NAPOCA....Dar cine vrea sa stie mai multe ar trebui sa-l intrebe pe TOVARASUL TERORIST-SEF GEORGE COPOS.....care a facut personal toate aranjamentele financiare in ELVETIA....cu banii furati de la NICU CEAUSESCU de el impreuna cu alti securisti "OAMENI DE BINE"......care doresc numai bine fraierilor....ha ha ha stupid people
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Mar 2018

unde e AMBASADA AMERICANA sa protesteze....abia astept....sa ne spuna cine si de ce i-a dat cetatenie americana TERORISTULUI cu numele COPOS GEORGE
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Mar 2018

si ca fapt divers....un complice la nivel inalt al lui COPOS GEOrGE la ATENTATELE TERORISTE NOKIA-BIN LADEN din 11septembrie 2001 este chiar NIELS SCHNECKER impreuna cu GEOANA MiRCEA...poate dau si astia niste explicatii pe la GUANTANAMO ca ar fi cazul
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Mar 2018

Senzorul QRS-11 GyroChip este utilizat pe aeronave comerciale/autovehicule pentru a roti antena pentru a primi semnale de la sateliți pentru sistemul de divertisment în zbor, pentru urmărirea radarului și pentru controlul zborului. Dacă aeronava este echipată cu un autopilot neîntreruptibil, se pot recepționa semnale de la un satelit pentru a comanda de la distanță aeronava. Senzorul asigură stabilizarea, controlul zborului și ghidarea. De asemenea, este utilizat în rachete, vehicule aeriene fără pilot (UAV) și alte aplicații militare, precum și aplicații industriale și spațiale. Datorită naturii sensibile a aplicațiilor sale militare, exportul tehnologiei este reglementat. QRS-11 poate fi, de asemenea, utilizat ca parte a unui pachet de tehnologie pentru a ghida avioanele echipate cu pilot automat, transformându-le în arme teleghidate(acest procedeu de lucru se numește ARC Aggressive Remote Control) Considerăm că brevetul pentru dispozitiv a fost inițial obținut de firma de avocatură RoseLAw firm of Little Rock, AR, în special de avocatul ptr brevete si patente Hillary Clinton, pentru BEI Technologies, Inc., cu sediul la acel moment în Arkansas. BEI s-a diversificat de mai multe ori de atunci și QRS-11/QRS-14 este acum fabricat de CST Systron Donner Inertial Division
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray