2020-02-16 20:36

Sfârşitul stupid al unora dintre cei mai faimoşi oameni de pe planetă

 |  19:30

JackDaniel

Faimosul fabricant de whiskey Jack Daniel a ajuns la muncămai repede ca niciodată într-o zi din 1911. A vrut să-şi deschidă seiful, daruitând combinaţia, s-a enervat şi a dat cu piciorul în cutia de fier. S-a lovitla degetul mare de la picior, a făcut o infecţie care s-a agravat şi care i-aadus moartea.

FrancisBacon Francis Bacon a fost una dintre cele mai strălucite minţidin Anglia secolului 16, fiind considerat iniţiatorul empirismului şisenzualismului modern. S-a zvonit chiar că a scris una dintre piesele luiShakespeare. În anul 1625, într-o după-amiază geroasă de iarnă, Bacon şi-apus problema dacă zăpada ar putea fi folosită pentru conservarea alimentelor, aşacum era folosită sarea. Determinat să afle raspunsul la întrebarea sa, Bacon amers într-un sat apropiat, a cumpărat o găină, s-a întors acasă, a omorât-o şiapoi a ieşit afară, în zăpadă, pentru a împăna găina cu omăt. Experimentul nui-a reuşit, pentru că găina nu a îngheţat, însă Bacon s-a îmbolnăvit depneumonie şi a murit. A murit chiar înainte de a reuşi să gătească găina ce i-aprovocat moartea.

TychoBrahe Brahe a fost unul dintre cei mai importanţi astronomidanezi ai secolului 16. Descoperirile lui au stat la baza teoriei gravitaţionale.În secolul 16, a te ridica de la masă înainte ca toţiceilalţi să termine de mâncat era considerată o mare insultă. Aflat la unbanchet, după ce consumase o cantitate înfiorătoare de alcool, dintr-un exces depoliteţe, Brahe nu s-a scuzat pentru a merge la toaletă. Vezica avea să i seblocheze, lucru care a dus la moartea sa, 11 zile mai târziu. Există totuşizvonuri cum că Brahe a murit de hiponatremie şi nu de blocaj renal.

AttilaHunul Attila a fost ultimul şi cel mai puternic rege al hunilor,domnind între anii 433-453. Sub conducerea sa, hunii au reuşit să punăstăpânire pe întreaga Asie, în anul 450. În anul 453, Attila s-a căsătorit cu otânără pe nume Ildico. Cu toate că era recunoscut pentru ferocitatea şi energiacu care se desfăşura pe câmpul de luptă, Attila se hrănea foarte puţin, deobicei. Însă, în noaptea nunţii sale, Hunul a făcut exces de băutură şi de mâncare,ce i-au provocat o gravă hemoragie nazală. Conducătorul hunilor a fost găsitdimineaţă înecat în propriul sânge.

GrigoriRasputin Odată ce au decis că influenţa lui Rasputin asupra ţarineiîl făcea prea primejdios pentru Imperiul Rus, un grup de nobili l-au momit peacesta în palatul conducătorului complotiştilor, Prinţul Felix Iusupov. Aici,Rasputin a fost ospătat cu prăjituri şi cu vin în care fusese pusă cianură.Rasputin nu a fost afectat de otravă (cantitatea de cianură folosită fiindsuficientă pentru uciderea a şase persoane). Hotărât să-şi ducă la îndeplinire planul, Iusupov l-aîmpuşcat pe Rasputin în piept, însă nici de data aceasta nu a reuşit să-lomoare. Iusupov l-a mai împuşcat o dată pe Rasputin şi când a văzut că nici aşanu-l poate ucide, l-a lovit cu o bâtă, l-a legat fedeleş, după care l-a aruncatîn râul Neva. Trei zile mai târziu a fost pescuit din râu şi autopsiat. Cauzamorţii – înec. Braţele lui au fost găsite în poziţie verticală, ca şi cum ar fiîncercat să se elibereze de legăturile cu care fusese imobilizat.

RegeleAdolf Frederick al Suediei Pe 12 februarie 1771, după o masă îmbelşugată constând în caviar,crevete, hering afumat şi şampanie, regele a exagerat „puţin” şi cu desertul,budinca fierbinte venindu-i de hac gurmandului. Regele a murit de indigestie. Arămas în istoria suedeză ca „regele care a mâncat până a crăpat”.

Franz ReicheltÎn 1911, croitorul francez Franz Reichelt s-a hotărât să îşitesteze invenţia, o combinaţie între pelerină şi paraşută, sărind de pe TurnulEiffel. Neprimind autorizaţie, el a minţit oficialităţile spunând că va folosiun manechin, însă în ultimul moment s-a hotărât să sară chiar el. S-a păstrat şiun filmuleţ de la accident.

Românii şi accidentele stupide

Trei români mor în fiecare anpentru că testează o baterie de 9V pe limba lor. 142 de români au fost răniţi din 1999, pentru că nu au scos acele din cămăşilenoi. 31 de români au murit din 1996 fiindcă au stropit bradul de Crăciun cuinstalaţia pe el. 19 români au murit în ultimii 5 ani fiindcă au mâncat decoraţiuni de Crăciuncrezând că sunt comestibile.Spitaleleau raportate 4 rupturi de braţe în ultimul an, la români care au încercat să-şiîncheie şliţul. Începând cu anul 2000, 18 românis-au ales cu arsuri grave, fiindcă au încercat să probeze o bluză nouă cuţigara aprinsă în gură. 543 de români au fost internaţi în spital în ultimii doiani, deoarece au încercat să deschidă sticle de bere cu dinţii. Înanul 2007, 36 de români şi-au spart capul în timp ce vomitau în toaletă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine