2019-10-15 17:34

SIBIUL va fi din nou „buricul” EUROPEI, în 2019. Vezi ce titlu de prestigiu va purta, în premieră, regiunea

 |  19:46
SIBIUL va fi din nou „buricul” EUROPEI, în 2019. Vezi ce titlu de prestigiu va purta, în premieră, regiunea

Regiunea Sibiu și Regiunea Egeea de Sud (Grecia) au primit miercuri, la Atena, titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019, în prezența reprezentanților de la Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism, se arată într-un comunicat de presă.

''În numele regiunii Sibiu și a României, vă mulțumesc pentru onoarea de a purta în anul 2019 titlul de regiune gastronomică europeană. Este o ocazie deosebită de a reafirma vocația europeană a României și regiunilor sale, de a participa la 'unitatea europeană prin diversitate' și de a reafirma caracterul multinațional, multietnic și multicultural al Sibiului. Credem ca și voi că viitorul nostru comun are o bază mai solidă dacă se bazează pe specificul local și regional, pe conservarea și dezvoltarea identității culturale și etnice, pe cooperarea în diversitate si toleranță'', a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, la preluarea oficială a titlului de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019. 

Dosarul de candidatură pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul 2019 a fost depus în luna iulie 2016 și a fost analizat de un juriu internațional în luna septembrie 2016.

Consorțiul care a depus candidatura Sibiului este format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea 'Lucian Blaga' Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Programul Regiune Gastronomică Europeană își propune să ofere turiștilor posibilitatea de a descoperi preparatele tradiționale din județul Sibiu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray