2020-02-18 00:08

Sistemul de coplată pentru servicii medicale va fi introdus în ianuarie 2011

 |  19:01
Sistemul de coplată pentru servicii medicale va fi introdus în ianuarie 2011

Sistemul decoplată pentru servicii medicale va fi introdus în ianuarie 2011, a anunţat, ieri,la Guvern, ministrul sănătăţii, Attila Cseke. Strategia Naţională deRaţionalizare a Spitalelor 2010-2012, document elaborat de către ministerul deresort, prevede introducerea coplăţii modice direct la furnizorul de serviciimedicale pentru primul trimestru din 2011.

Guvernul s-aangajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană săintroducă sistemul de coplată pentru servicii medicale, iar ponderea scutirilorde la obligaţia de a efectua plata să nu depăşească un nivel de 40% dintrepacienţi, conform înţelegerii cu cele două instituţii.

Potrivitproiectului anunţat de minister, contribuţia personală a cetăţenilor printichetele pentru sănătate nu va depăşi 600 de lei pe an, astfel că pacienţiivor plăti consultaţii, investigaţii, spitalizarea până la o sumă cumulată abonurilor de 600 de lei. Peste această sumă, consultaţiile, analizele şispitalizările vor fi gratuite. În medicina primară, coplata pentruconsultaţiile medicului de familie aferente serviciilor plătite separat va fi 5lei, iar pentru vizitele la domiciliu în afara programului de lucru de 7 ore vafi 15 lei. Consultaţia la medicul specialist din ambulatoriu va fi plătită cu10 lei, iar consultaţia la medicul specialist în afara programului de lucru vafi taxată cu 20 de lei.

De asemenea,consultaţia efectuată de serviciul de ambulanţă, doar în cazul când aceastareprezintă solicitare de consultaţie la domiciliu, va presupune o taxă de 20 delei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine