2019-10-16 02:59

Site-ul Antena 3, ATACAT de hackeri. Ce au pățit utilizatorii care urmăreau emisiunile LIVE pe Internet

 |  15:55
Site-ul Antena 3, ATACAT de hackeri. Ce au pățit utilizatorii care urmăreau emisiunile LIVE pe Internet

Antena 3 a transmis că pagina dedicată transmisiunilor în direct de pe site-ul televiziunii a fost atacată de hackeri în cursul serii de miercuri, dar şi joi, la ora 12.15.

Primul atac asupra secţiunii live a site-ului televiziunii a avut loc miercuri seară, permiţându-se utilizarea unui script de minat criptomonede, încărcat în urma unei breşe de securitate pe unul dintre serverele website-ului Antenei 3, aflat în gestiune externalizată, informează televiziunea. 

„Problema a fost rezolvată în timpul nopţii, la scurt timp după ce am aflat de existenţa ei. Timp de câteva ore, site-ul a fost folosit de către autorii atacului pentru a face bani din criptomonede (Monero) prin exploatarea aproape de maximum a procesoarelor utilizatorilor. Prezentăm scuzele noastre utilizatorilor paginii de live pentru inconvenientele create şi asigurăm pe toţi că nu a existat nici intenţie şi nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3”, au transmis reprezentanţii televiziunii, potrivit News.ro.

„A fost un atac al unor hackeri, care au reuşit să injecteze un script în pagina de live a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertaţi am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) în jurul orei 02.00. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi şi să le contracarezi”, a declarat Augustin Roman, director digital Antena TV Group.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray