2019-10-16 05:24

Site de pomelnice cu plata în euro, via Cipru

 |  13:24

Româniisunt din ce în ce mai speriaţi în faţa morţii, dar mai ales a vieţii. În ambelecazuri, pentru greutăţile întâmpinate există o soluţie spirituală - pomelnicul.Cea mai nouă şi "sigură" modă este însă pomelnicul"sfinţit" printr-un offshore din Cipru.

Dacăv-aţi gândit vreodată să depuneţi un pomelnic la o bisericuţă, dar nu mergeţipentru că nu este în drumul dumneavoastră spre serviciu, uitaţi că v-a trecutprin minte aşa ceva. Acum avem la dispoziţie ceva mult mai simplu şi în acelaşitimp bazat pe facilităţile de care ne bucurăm cu toţii zilnic - new media, maiexact internetul, un mijloc de comunicare la modă.

Acum,direct de la birou sau de acasă, intraţi pe site-ul şi treaba-i ca şi rezolvată!

Ceoferă acest serviciu? Sub invitaţia seacă "Trimite pomelnic" estepostată promisiunea: "ajutor românilor de pretutindeni să fie pomeniţi lasfintele slujbe, pentru a-şi întări credinţa strămoşească şi a primi mai repedeputere în vreme de necaz", potrivit Mediafax.

Şiatunci, de ce să nu exploatăm un astfel de potenţial comod şi foarte modern?Doar cu toţii avem nevoie de puţin ajutor spiritual, cu toţii vrem să primimputere divină, cât mai repede, în vremurile grele pe care le trăim - recesiune,mitinguri, reduceri salariale, reduceri de personal, catastrofe naturale ...

Site-uloferă "ajutor sfânt" foarte bine targetat, având categorii pentru:"pomenirea morţilor pentru iertarea păcatelor", "vindecareacelor aflaţi în suferinţă trupească şi sufletească", "reuşită laexamene şi alte momente importante din viaţă", "pomenirea în cadrulSfintei Liturghii", după cum scrie pe site-ul pomelnicelor.

Chiardacă nu avem nicio garanţie că respectivele pomelnice nu vor poposi în folderul"Recycle Bin" de pe Desktop-ul vreunui hacker, ne putem mulţumi cucertitudinea că măcar acolo "sus" cineva se gândeşte la noi şi vreasă ne uşureze... viaţa.

"Noifacem doar un serviciu de curierat - trimitem pomelnicele către mănăstirilesolicitate. Pomenirea este făcută în locuri sfinţite de Dumnezeu, de persoanecare au primit harul şi puterea ca rugăciunile lor să fie auzite", se dauasigurări pe respectivul site.

Trimitereaunui pomelnic direct din faţa monitorului nu este, totuşi, la îndemâna oricui.Credincioşii care nu sunt foarte largi la pungă pot să opteze între mai multevariante de preţuri, perioade de citire a pomelnicelor şi produse:"Acatist - pomelnic pentru reuşita la examene şi alte momente importantedin viaţă", "Sfânta Liturghie - pomelnic prin care sunt pomeniţi atâtcei vii, cât şi cei morţi, pentru iertarea păcatelor", "Sfântul Maslu- pomelnic pentru vindecarea celor aflaţi în suferinţă trupească şisufletească" şi "Parastas - pomelnic dat pentru iertarea păcatelorcelor morţi".

Spreexemplu, cei care optează online pentru un "Acatist" (slujbăbisericească în cinstea Fecioarei Maria sau a altor sfinţi) - în care se poateciti, la solicitarea credinciosului interesat, "un pomelnic pentru reuşitala examene şi alte momente importante din viaţă" - au la dispoziţie maimulte variante de preţ: 1 euro/ zi, 1,84 euro/ 2 zile sau 2,80 euro/ 3 zile.

Păcătoşiicare au nevoie de o alinare mai mare au la dispoziţie şi varianta de pomelnicpentru o săptămână, la un preţ de 6,16 euro, sau, şi mai sigur, pe o lună - 24de euro. Pentru plata "datoriilor" către divinitate se poate apela laclasicele mijloace moderne: sistemul de plată online PayPal sau cardurile Visa,MasterCard şi American Express.

Beneficiariiacatistelor divine oferite prin acest site trebuie să ştie însă că pomelnicelelor vor fi citite doar la patru biserici: Schitul Stejarul, Mănăstirea SfântulIoan Casian, Mănăstirea Dumbrăveni şi Mănăstirea Sfânta Elena de la Mare.

Site-ulpomelnicelor nu precizează de ce toate aceste sfinte lăcaşe de rugăciune suntdin Dobrogea sau zona Mării Negre şi nu acoperă toată ţara. O legătură ar puteaexista totuşi, având în vedere că principalul acţionar al acestui site este totde la... mare, respectiv este un offshore din Cipru - un stat insular din MareaMediterană.

Înmod concret, potrivit informaţiilor disponibile pe site, administratorul este societateaActive Soft S.R.L. cu sediul în sectorul 2, Bucureşti.

Potrivitdatelor de la Registrul Comerţului, acţionarul majoritar al Active Soft S.R.Leste Romarta SRL din Bucureşti (98,8664 % din acţiuni), care la rândul său areca acţionar majoritar societatea Broadhurst Investments Limited din Cipru(98,4178 %).

Site-ulare o utilitate indiscutabilă, având potenţial să devină o legătură întregeneraţii, mai ales pentru persoanele în vârstă care nu se pot deplasa până labiserică şi care îşi pot ruga de acum nepoţii să le plaseze câte un acatistonline. Aşteptăm în curând împărtăşania online, spovedania online şi, de ce nu,botezul, cununia şi... trecerea la cele sfinte. Online. La "cele de peurmă" s-au gândit deja cei care au inventat televiziunea online FunerarTV. A.M.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-08-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray