2020-02-28 11:01

Software de recunoaştere facială va pune un nume la fiecare fotografie de pe internet

 |  18:04
Software de recunoaştere facială va pune un nume la fiecare fotografie de pe internet

Ocompanie de software dezvoltă un program revoluţionar care oferă utilizatorilorcapacitatea de a identifica persoanele din fotografiile postate pe internet.

Face.coma produs o tehnologie care poate identifica indivizi pe site-urile sociale şigalerii de imagini online, prin compararea lor cu o imagine cunoscută cu respectivapersoană.

Practic,asta înseamnă că pot fi construite profiluri detaliate ale persoanelor fizicenumai din fotografii online. Criticii au spus că acest program ar putea fiabuzat de către angajatori.

Software-ulfuncţionează prin crearea unui algoritm facial - o măsurare a “aranjamentului”caracteristicilor feţei, inclusiv ochi, nas şi gură.

Companiaspune că algoritmul este corect în 90 la sută din scanări de poze tipicesite-urilor de socializare.

Face.coma limitat în trecut disponibilitatea software-ului din cauza preocupărillor legate de invadare aintimităţii.

Daracum a lansat software-ul Photo Finder pentru dezvoltatorii care construiescaplicaţii care să permită oamenilor săcaute pe oricine pe internet.

GilHirsch, director executiv al face.com, a declarat: "Am lansat un serviciucare permite dezvoltatorilor să ia tehnologia noastră de recunoaştere facialăşi să o adapteze imediat la nevoile lor”.

"Tehnologiaeste deja utilizată de către 5.000 dedezvoltatori. Practic, puteţi căuta orice persoană folosind doar ofotografie cu aceasta”.

"Îiputeţi căuta pe prietenii voştrii pe Facebook, în ziare sau în clipurile videode pe YouTube - dar aţi avea nevoie de foarte multă putere de procesare."

Utilizareatehnologiei de recunoaştere facială a fost utilizată numai de către Poliţia deFrontieră din Marea Britanie.

Susţinătoriisoftware-ului, inclusiv Crucea Roşie, au spus că ar putea fi utilizat pentru a căutapersoane pierdute în diverse dezastre umanitare.Totuşi, există o preocupare puternică asupra exactităţii tehnologiei şiimpactul acesteia asupra vieţii private.

SimonDavies, director al Privacy International, a declarat: "Cred că acestlucru va face mulţi oameni foarte neliniştiţi”.

"Autorităţilede reglementare au fost foarte relaxate în privinţa intimităţii pe internet.Avem nevoie de reguli internaţionale mult mai stricte."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine