2020-02-19 19:48

Sorin Ovidiu Vântu a picat pe interceptările din dosarul senatorului Cătălin Voicu

 |  18:18
Sorin Ovidiu Vântu a picat pe interceptările din dosarul senatorului Cătălin Voicu

Surse apropiate anchetei ne-au dezvăluit care a fost punctul de plecare al dosarului în care Sorin OvidiuVântu a fost arestat. Acesta este, în fapt, ancheta față de senatorul CătălinVoicu, arestat pentru fapte de corupție.

Trebuie menționat că, potrivit referatului de arestarepreventivă, procurorii Parchetului General s-au sesizat din oficiu cu privirela favorizarea infractorului, respectiv a lui Nicolae Popa, în data de 27noiembrie. Este adevărat, așa cum s-a speculat deja, a fost a doua zi de laapariția mult dezbătutului filmuleț, la Realitatea TV, în care Traian Băsescu parea-l lovi pe un copil, la Ploiești, în 2004.

Dar mai este ceva la fel de important și, mai multdecât o speculație, o evidență. Astfel, potrivit unor surse judiciare, sesizareadin oficiu a procurorilor a survenit unor interceptări telefonice din dosarulîn care era anchetat Cătălin Voicu. După cum am mai scris la vremea respectivă,dosarul lui Voicu a plecat de la o sesizare a SRI formulată către DIICOT. Procuroriiacestei direcții au deschis dosarul pe Legea siguranței naționale, dar,constatând că faptele exced competența lor, au declinat dosarul către DNA. Întimpul convorbirilor avute cu diverse persoane, printre care și generalulDumitru Iliescu, apar discuții despre Sorin Ovidiu Vântu și Nicolae Popa, dreptpentru care procurorii au cerut autorizații de interceptare și pentru telefonulomului de afaceri. Se întâmpla anul trecut. Din discuțiile purtate înainte deluna noiembrie au rezultat indicii temeinice pentru declanșarea cercetărilor,pe 27 noiembrie, iar, mai apoi, a urmăririi penale.

De aceea, procurorii au început urmărirea penală abiape 2 decembrie, când Nicolae Popa era arestat în Jakarta și cu o zi înainte deconfruntarea dintre Traian Băsescu și Mircea Geoană, în care primul l-a atacatpe cel de-al doilea cu povestea întâlnirii de taină de la domiciliul lui SorinOvidiu Vântu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine