2020-08-04 23:36

SpaceX nu renunță la proiectul de a trimite un echipaj uman pe Marte

 |  18:17
SpaceX nu renunță la proiectul de a trimite un echipaj uman pe Marte

În pofida problemelor recente cu care se confruntă compania sa, SpaceX, celebrul antreprenor Elon Musk a ținut să precizeze că a rămas la fel de determinat și dedicat proiectului de a trimite un echipaj uman pe Marte în următorii (cel mult) 10 ani, conform unui material publicat marți de digitaltrends.com, informează Agerpres.

"Sunt sigur că succesul rămâne unul dintre rezultatele posibile pentru stabilirea unei colonii autonome pe Marte, o colonie care să se dezvolte", a declarat șeful SpaceX într-un interviu recent, adăugând că până în urmă cu doar câțiva ani nu ar fi putut face această afirmație.

De asemenea, Musk a susținut că trimiterea unui "număr semnificativ de oameni" pe Marte "poate fi realizată în aproximativ 10 ani, poate mai devreme, poate în 9 ani". Inițial Elon Musk a avansat ideea trimiterii unei expediții cu echipaj uman pe Marte până în 2026 în cadrul unui eveniment la care a participat, la începutul acestui an.

"Ne dorim un viitor în care vom fi mereu constrânși să rămânem pe o planetă până când se va produce un eveniment catastrofal care va duce la dispariția speciei noastre, oricât de îndepărtat ar fi un astfel de eveniment?", era întrebarea retorică ridicată de Musk în fața audienței la o conferință pe teme de tehnologie organizată la Hong Kong. "Sau ne dorim să devenim o specie (...) care în cele din urmă să ajungă acolo, între stele, care să populeze numeroase planete din numeroase sistemele stelare? Cred că a doua variantă ne oferă un viitor mult mai interesant decât prima", adăuga el.

Musk: "Marile companii aerospațiale nu au interes în inovare"

Omul de afaceri inovator, originar din Africa de Sud, a precizat că este conștient că obiectivul său pe termen lung, privind călătoriile în adâncul spațiului, este un obiectiv extrem de ambițios, însă și-a dat seama că "dacă nu se va întâmpla ceva care să ducă la îmbunătățirea tehnologiei rachetelor, vom rămâne blocați pe Terra pentru totdeauna". De asemenea, el a ținut să atragă atenția că "marile companii aerospațiale nu au niciun interes în inovare".

Ambiția lui Elon Musk nu se oprește la Planeta Roșie. Ridicând ștacheta și mai sus, Musk a postat vineri un mesaj pe contul său de Twitter în care își exprimă convingerea că Mars Colonial Transporter (MCT) - sistemul reutilizabil de transport conceput pentru a-i purta pe primii astronauți spre Marte, împreună cu proviziile și echipamentele științifice necesare - poate mai mult decât atât. "Se pare că MTC va putea ajunge mult mai departe de Marte, așa că probabil va trebui să-i găsim un alt nume", scria Musk într-un mesaj pe Twitter. La scurt timp după acest mesaj el anunța că s-a hotărât să-i schimbe numele în "Interplanetary Transport System" (ITS).

Programul spațial al companiei SpaceX a suferit recent o puternică lovitură după ce una dintre rachetele portante pe care le folosește, un vector de tip Falcon 9, a explodat pe rampa de lansare de la Cape Canaveral, în timpul unei operațiuni de alimentare cu combustibil. Cauzele acestui incident, care ar putea duce la sistarea lansărilor de rachete produse de SpaceX timp de mai multe luni, nu au fost încă elucidate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz