2020-08-05 14:52

Spania: Doi istorici susţin că au descoperit Sfântul Graal

 |  13:34
Spania: Doi istorici susţin că au descoperit Sfântul Graal

Sfântul Graal, vasul din care, după unii, Iisus ar fi sorbit vin la Cina cea de Taină, sau în care, după alții, Iosif din Arimateea ar fi strâns sângele lui Iisus după crucificare, reprezintă un mister la fel de vechi ca și creștinismul, ar fi fost descoperit în Spania, conform ABC News.

Doi istorici susțin că un pocal din aur încrustat cu pietre prețioase, care mai bine de 1.000 de ani s-a aflat în bazilica San Isid din Leon, Spania, și apoi a ajuns într-un muzeu, ar fi legendarul Sfânt Graal, transmite Agerpres.

Cei doi istorici, Margarita Torres și Jose Manuel Ortega del Rio, autori ai cărții "Kings of the Grail" (Regii Graalului), susțin că au descoperit dovezi incontestabile cu privire la soarta Graalului din niște papirusuri egiptene în care se precizează că obiectul a fost furat de musulmani din Ierusalim și apoi dus în Egipt. Apoi această cupă, simplă la început, a fost acoperită cu aur bătut cu pietre prețioase și a fost oferită drept cadou regelui spaniol Ferdinand I.

Cei doi autori susțin că nu au nicio îndoială că au descoperit cea mai căutată relicvă a creștinătății.

Dr. Robert Cargill, profesor de studii clasice și religie la Universitatea din Iowa nu le împărtășește însă entuziasmul.

"Nu cred că vom descoperi vreodată Sfântul Graal. Chiar dacă am avea acest pocal, nu am avea cum să confirmăm că este chiar Sfântul Graal", a explicat el. Totul rămâne astfel o chestiune de credință.

Anunțarea acestei descoperiri însă, în apropierea Sărbătorilor Pascale, atrage numeroși credincioși care merg să vadă pocalul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-02

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

JICî FîR-DI FRICî
02 Apr 2014

LAPSUS TALAMI! CORECT ESTE: DOI ISTERICI. (SIC!)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz