2020-08-05 02:42

Specialităţi culinare musulmane, sâmbătă în Parcul Lumea Copiilor, de Kurban Bayram

 |  10:59
Specialităţi culinare musulmane, sâmbătă în Parcul Lumea Copiilor, de Kurban Bayram

Bucureştenii sunt aşteptaţi sâmbătă în Parcul Lumea Copiilor, cu specialităţi culinare specifice culturii musulmane, dar şi cu demonstraţii de preparare a ceaiului şi cafelei turceşti, evenimentul marcând Sărbătoarea Sacrificiului - “Kurban Bayram”.

Evenimentul, organizat de Fundaţia Halt în parteneriat cu Primăria Sectorului 4, va avea loc cu începere de la ora 12:30 şi aduce în centrul atenţiei sărbătoarea de origine musulmană în cadrul căreia, conform tradiţiei, în această perioadă a anului, musulmanii sacrifică un animal: batal, oaie sau vită şi dăruiesc carnea vecinilor, celor nevoiaşi şi familiei.

Astfel, în Parcul Lumea Copiilor, pe ritmuri tradiţionale orientale, publicul este aşteptat să primească ceea ce musulmanii împart şi anume bunătăţi pe bază de carne, doner kebab şi sandwich kebab, dar şi băuturi răcoritoare. Printre standurile cu specialităţi culinare vor fi amenajate şi spaţii pentru demonstraţii de preparare a ceaiului şi cafelei turceşti. Pe tot parcursul Festivalului vor avea loc concerte susţinute de formaţii de muzică instrumentală turcească şi spectacole de dans cu ansambluri folclorice româneşti şi turceşti.

Organizatorii s-au pregătit cu preparate culinare pentru peste 5.000 de persoane. Cei mici vor avea şi ei parte de diverse activităţi distractive si concursuri cu premii. Conform cutumelor turceşti, “kurban” înseamnă “apropiere”, iar din punct de vedere a terminologiei islamice semnifică sacrificarea unui animal, care întruneşte anumite condiţii, pentru mulţumirea lui Allah, în zile specifice şi respectând regulile impuse.

În spiritul obiceiului musulman, în perioada Kurban Bayram, Fundaţia Tuna va dona familiilor nevoiaşe din Muntenia şi Dobrogea peste 8.000 de pachete cu carne de vită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639579-12-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz