2020-07-07 10:24

SRI cumpără un sistem IT pentru urmărirea cheltuielilor publice

 |  16:52
SRI cumpără un sistem IT pentru urmărirea cheltuielilor publice

Serviciul Român de Informații va cumpăra un sistem IT prin care să fie mai bine controlată cheltuirea banilor în instituții publice. Sistemul va identifica rapid și firmele ai căror acționari sau administratori figurează la mai multe societăți și au cazier judiciar și persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanțe între venitul declarat și clădirile, terenul sau mașinile achiziționate, scrie Profit.ro.

Pentru un astfel de sistem, care va fi finalizat până la sfârșitul anului viitor, SRI este pregătit să cheltuiască 114,6 milioane de lei, fără TVA, din bugetul de stat și fonduri europene.

Introducerea unui astfel de sistem informatic de integrare și valorificare operațională și analitică a volumelor mari de date este argumentată de SRI prin modernizarea și eficientizarea activităților interne ale instituțiilor cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenelor de terorism, crimă organizată, corupție sau evaziune fiscală.

Alte argumente avansate sunt dezvoltarea funcției de prevenție, detectare și luare de măsuri pentru reducerea redundanței plăților în zona publică, prevenirea fraudei și abuzurilor și creșterea eficienței în actul guvernamental, creșterea gradului de utilizare a serviciilor de eguvernare din prisma procesării și interpretării datelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-18Parerea ta...

SURSA
18 Iul 2016

HA , HA , ACUM DUPA CE SA FURAT TOT ? LEGATURA CU MAFIA DE LA ANAF , CIND SE FACE ? SA VA SPUN UN SECRET MARE STIUT DE TIGANI DEZVOLTATORI IMIBILIARI , AU FUGIT TOTI AFARA . VIN PESTE 5 ANI , ADORMITILOR .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz