2020-07-03 23:59

SRI LANKA își revine încet, încet după atacurile din aprilie: “Suntem recunoscători și umili în fața generozității turiștilor"

 |  02:13
SRI LANKA își revine încet, încet după atacurile din aprilie: “Suntem recunoscători și umili în fața generozității turiștilor"

“Suntem recunoscători și umili în fața înțelegerii și generozității tuturor turiștilor care au ales să își continue vacanțele în Sri Lanka și suntem privilegiați să primim sute de noi turiști în fiecare zi de după atac.”, spune Kishu Gomes, Președinte al Sri Lanka Tourism. Dupa atacurile de la sfarsitul lui aprilie, cand turismul din Sri Lanka s-a confruntat cu pierderi uriase, lucrurile incep sa revina la normal.

Tragedia din luna aprilie a afectat Sri Lanka pe toate planurile. Însă, autoritățile au depus eforturi susținute pe toate planurile pentru ca situația să reintre în normal. Prima dintre măsuri a fost la nivel de Securitate. Astfel, mecanismul de Securitate a fost întărit. Un portal a fost creat cu scopul de a informa despre situația curentă a securității insulei (www.srilanka.travel/tourism-updates). Iar ca o garanție a faptului că nivelul de Securitate în insulă este la nivelul corespunzător stă ridicarea de către China a interdicției de călătorie către Sri Lanka.

“Oamenii din Sri Lanka sunt printre cei mai calzi și primitori de pe planetă, iar atunci când oaspeții le trec pragul le devin în scurt timp familie”, a spus Kishu Gomes, Președinte al Sri Lanka Tourism. “Promisiunea pe care o face Sri Lanka este una legată de speranță de familie, de adâncă cunoaștere, de toleranță, diversitate și sincere conexiuni cu umanitatea, natura și generozitatea”.

”Muncim pentru a recâștiga încredrea turiștilor din întreaga lume și a agențiilor de turism, demonstrând că raspunsul Sri Lanka la acel incident este unul activ și asigurăm viitorii turiști că Guvernul a făcut toți pașii necesari pentru a preveni viitoare incidente și pentru a asigura siguranța și securitatea turiștilor în această țară”, a mai spus Gomes.

Odată cu finele lunii mai, Sri Lanka Tourism, custodele celui mai important motor economic al Sri Lanka, a anunțat progresul făcut în recuperarea vitală a destinației Sri Lanka. “Forțele noastre de Securitate au fost capabile să neutralizeze complet amenințarea teroristă. Procesul de vindecare a avansat destul de mult iar lucrurile se întorc către normalitate, cu rapiditate. Pot să garantez turiștilor că am luat toate măsurile de precauție pentru a le oferi siguranță în toate zonele țării. Hotelurile și liniile aeriene au lansat niște oferte unice, așa că acum este momentul să vizitați țara. Vreau să declar că nicio zonă turistică de la noi nu a fost afectată și toate sunt pregătite să își primească vizitatorii. Sri Lanka este deschisă către zona afacerilor”, a spus John Amaratunga, Minister of Tourism Development, Wildlife and Christian Religious Affairs.

Sri Lanka, destinatia de vis

”National Geographic” a selectat Sri Lanka drept o țară ce a avut cele mai bune călătorii de primăvară în 2018. În 2017, Sri Lanka Tourism a fost premiat cu distincțiile ”Asia’s Leading Destination” și ”Asia’s Leading Adventure Tourism Destination” în cadrul Ceremoniei Internaționale a Turismului care a avut loc în Maldive. De asemenea, a primit premiul pentru turism din partea cititorilor ”Conde Nast”, tot în 2017. Premii adiționale i-au fost acordate de către presa internațională: ‘’Where to go in 2017 –the 20 destinations that will be especially hot this year’’ de către Bloomberg, ‘’Galle, Sri Lanka’s top winter trips of 2017 for the warm weather‘’ de către National Geographic Travel și ‘’ 10 hottest travel destinations of 2017 ‘’ de către Vogue, UK. Iar Sri Lanka nu a dezamăgit, demonstrând că a devenit o destinație de top, care oferă vacanța perfectă. Mai mult, ”The World Surf League” a denumit Arugam Bay drept Capitala Surfing-ul din Asia. “Discovery Channel” a descris Unawatuna ca fiind “Cea mai bună plajă din lume”. Hikkaduwa, Nilaveli, Trinco și Passikudah sunt faimoase ca locuri în care trăiești cea mai incredibilă experiență de înnot și snorkelling.

2020 în viziunea Biroului de Turism Sri Lanka

Biroul de Turism din Sri Lanka își dorește ca până în 2020 țara să fie cea mai autentică, memorabilă și diversă destinație. Cu un target de 4.5 millioane de turiști, vizează un venit de 7 miliarde de dolari americani.

Cifrele din trecut sunt încurajatoare. Anual, Sri Lanka este vizitată de aproximativ 2.3 millioane de turisti. Iar insula a captat și interesul persoanelor din Europa de Est. În 2018, 20.378 de turiști au venit din Polonia, 17.600 din Cehia, 5.289 din Slovacia și 5.931 din România. Astfel, Europa de Est reprezintă o piață turistică în creștere din perspectiva Sri Lanka.

Sri Lanka își așteaptă turiștii

Dezvoltarea economiei din Sri Lanka depinde enorm de profiturile rezultate din industria de turism. Conform estimărilor emise de către ”World Travel and Tourism Council”, turismul furnizează aproximativ 1.000.000 de locuri de muncă și este cea de-a treia cea mai mare sursă în achiziționarea valutei, imediat după transferurile directe și veniturile obținute din exporturil de textile și haine.

Timp de 10 ani, acest sector s-a dezvoltat enorm în Sri Lanka. Numărul turiștilor care au vizitat insula a crescut cu un procent de 400%. Conform ”Lonely Planet”, editor de ghiduri de călătorie, Sri Lanka s-a dovedit a fi cea mai bună destinație de vizitat în 2019.

Totalul sosirilor turistice în Sri Lanka a fost de 2.116.5407 în anul 2017 – înregistrând o creștere de 3,2%, și de 2.333.796 în 2018 – realizând o crestere de 10.3%.

Romania este o piață în creștere pentru turismul din Sri Lanka

Anul trecut, țara a fost vizitată de 5.931 turiști din țara noastră. Datorită interesului crescut, numărul de conexiuni pe calea aeriană a crescut deopotrivă, după cum susține Shirani Herath, unul dintre managerii Sri Lanka Tourist Office.

Reprezenții Sri Lanka Tourism Promotion Office au dat startul celei de-a 3-a ediții a campaniei de promovare a regiunilor turistice din insula Ceylon. Iar România a fost pusă pe harta țărilor în care Sri Lanka își prezintă zona turistică. Scopul inițiativei este de a crea și întări relația dintre cele două țări la nivel turistic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-30

Mai multe imagini:
SRI LANKA își revine încet, încet după atacurile din aprilie: “Suntem recunoscători și umili în fața generozității turiștilor'
zoom
SRI LANKA își revine încet, încet după atacurile din aprilie: “Suntem recunoscători și umili în fața generozității turiștilor'
zoom
SRI LANKA își revine încet, încet după atacurile din aprilie: “Suntem recunoscători și umili în fața generozității turiștilor'
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz