2020-03-30 17:12

Staţia Spaţială Internaţională: Pană de oxigen şi toalete defecte în sectorul american

 |  16:47
Staţia Spaţială Internaţională: Pană de oxigen şi toalete defecte în sectorul american

Sectorul american dela bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) se confruntă cu o serie deprobleme tehnice, după defectarea sistemului de aprovizionare cu oxigen, dar şia toaletelor, au anunţat agenţiile de presă din Rusia, precizând că astronauţiinu sunt în pericol.

"Parcăeste un blestem care urmăreşte sectorul american. Pe lângă defectareagrupurilor sanitare, sistemul de producere a oxigenului din sectorul partenerilornoştri a intrat în pană", a declarat o sursă din rândul autorităţilorspaţiale ruse.

"Deacum înainte, astronauţii NASA trebuie să meargă la toaletele din modululrusesc Etoile şi vor respira în sectorul lor oxigen produs de sistemul rusescElectron", a adăugat sursa.

Potrivitaceleiaşi surse, sistemul care produce oxigenul pentru sectorul american s-adefectat pe 5 iulie.

Treiastronauţi americani şi trei ruşi se află în prezent la bordul ISS, caregravitează pe orbita terestră, la o altitudine de 350 de kilometri.

Acesteanu sunt primele probleme tehnice cu care se confruntă ISS în această lună. Pe 2iulie, conectarea la ISS a modulului spaţial rusesc de tip cargo Progress aeşuat, operaţiunea având loc în cele din urmă cu succes două zile mai târziu.

Începutîn 1998, ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari,finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruiaparticipă 16 ţări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine