2020-04-03 21:42

Staţia Spaţială Internaţională, vizibilă cu ochiul liber până vineri

 |  18:19
Staţia Spaţială Internaţională, vizibilă cu ochiul liber până vineri

De pe orbitasa de la 450 de kilometri deasupra suprafeţei solului, Staţiei SpaţialeInternaţionale îi ia doar 90 de minute să înconjoare Pământul. Staţia Spaţialănu este vizibilă noaptea, deoarece se află în umbra Pământului. O dată pe antotuşi, orbita dispozitivului este aproape paralelă cu ceea ce este cunoscut caterminatorul zi/noapte, „zona amurgului continuu”, la graniţa dintre emisferade zi şi emisfera de noapte a Pământului. Când se află în această zonă, ISSpoate fi văzută cu ochiul liber de fiecare dată când trece pe deasupraprivitorului, de la răsărit până la apus.

Staţia Spaţială Internaţională are aproximativ mărimeaunui stadion de fotbal american şi este acoperită cu metale lucioase şi omulţime de panouri solare reflectorizante. Astfel, este uşor de observat cuochiul liber chiar şi din marile oraşe.

Orbitând la o viteză de aproximativ 27.350 de kilometrila oră, Staţia Internaţională arată ca o stea care alunecă rapid. Îi ia de la 2la 4 minute să traverseze cerul. Este uşor să faci diferenţa dintre staţiaspaţială şi un avion, deoarece, ISS emite o lumină albă constantă.

În Bucureşti, Staţia Spaţială Internaţională poate fi văzută până pe 10 iulie, între orele 21.00şi 23.30.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine