2020-04-07 12:01

Statuia Regelui Carol I va purta cravată roșie. Croația marchează recunoașterea independenței

 |  16:36
Statuia Regelui Carol I va purta cravată roșie. Croația marchează recunoașterea independenței

Eveniment inedit miercuri în Capitală. Statuia Regelui Carol I aflată în Piața Revoluției va purta cravată roșie. Primăria Municipiului București leagă în data de 15 ianuarie 2020, însemnul distinctiv al Croației – cravata roșie – pe statuia dedicată Regelui Carol I, la solicitarea Ambasadei Republicii Croația.

Evenimentul este prilejuit de preluarea de către Croația a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar și împlinirea a 28 de ani de la recunoașterea independenței statului croat de către comunitatea europeană.

Începând cu 15 ianuarie 1992, data la care a fost recunoscută independența de către statele membre ale Uniunii Europene, Croația celebrează anual prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca punct de atracție amplasarea unei cravate tradiționale croate în jurul monumentelor de for public din diferite capitale europene.

Cravata este cel mai proeminent simbol croat care a apărut în secolul 17 sub forma unei eșarfe purtate de soldații croați în jurul gâtului.

Foto: Puterea.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-15

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine