2019-10-16 17:46

"STEJARUL prieteniei" plantat de Donald Trump și Emmanuel Macron S-A USCAT / Ce simboliza stejarul

 |  16:52
"STEJARUL prieteniei" plantat de Donald Trump și Emmanuel Macron S-A USCAT / Ce simboliza stejarul

Stejarul pe care i l-a oferit președintele francez Emmanuel Macron omologului său american Donald Trump în timpul unei vizite la Casa Albă din 2018, simbol al prieteniei dintre cei doi, s-a uscat în timp ce era păstrat în carantină, relatează publicația Le Figaro, informează Mediafax.

Stejarul a fost plantat de cei doi în curtea Casei Albe, dar a fost scos ulterior pentru a fi pus în carantină, procedură prin care trec toate organismele vii importate în Statele Unite. „Acum 100 de ani, soldații americani au luptat în Franța, în Belleau, pentru a ne apăra libertatea. Acest stejar (cadoul meu pentru Donald Trump) va fi o amintire a vizitei mele la Casa Albă și a legăturii dintre noi”, a transmis Emmanuel Macron în aprilie 2018, în timpul vizitei în SUA.

Stejarul ar fi trebuit replantat după perioada de carantină, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, deoarece stejarul s-a uscat. Arborele provenea dintr-o pădure din nordul Franței, în care au murit peste 2.000 de soldați americani în timpul războiului.

Emmanuel Macron şi Donald Trump se întâlneau pentru a marca 75 de ani de la Debarcarea aliată în Normandia, unde au depus eforturi să treacă în surdină numeroase dezacorduri, de la Iran şi până la comerţ, care le-au afectat relaţiile în ultimul an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray