2019-08-18 16:37

Stephen Hawking a învăţat să citească abia la 8 ani

 |  18:36
Stephen Hawking a învăţat să citească abia la 8 ani

Astăzieste privit ca unul dintre cei mai inteligenţi oameni de pe planetă, poate celmai inteligent dintre toţi, dar, dacă este să ne luăm după rezultatele sale dinşcoală, nimeni nu ar fi putut prezice aşa ceva. Hawking a admis în cadrul uneidiscuţii cu studenţii de la Royal Albert Hall că nu a ştiut să citească până lavârsta de 8 ani şi a fost un student foarte leneş în timpul facultăţii...

"Nudesfăceam cursurile, iar temele mele erau coşmarul oricărui profesor. Sora meaa învăţat să citească la vârsta de 4 ani, iar asta înseamnă că era mult maiinteligentă decât mine", a afirmat acelaşi Stephen Hawking în faţaauditoriului. "În facultate eram foarte leneş, şi nu sunt mândru de asta.Descriu, însă, starea de spirit a mea şi a colegilor mei: plictiseala şisentimentul că nimic nu merită efortul de a luptă".

Chiardacă medicii nu i-au dat prea mulţi ani ani de viaţă, şi asta chiar după vârstade 21 de ani, Hawking a continuat să lupte, devenind, în cele din urmă, unuldintre cei mai buni fizicieni ai lumii. "De abia când te confrunţi cuperspectiva unei morţi premature, înţelegi cât de importantă este viaţa şi câtde multe lucruri ai vrea să faci", a concluzionat omul de ştiinţăbritanic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray