2019-08-20 05:12

Sterilizări GRATUITE pentru CÂINI şi PISICI

 |  16:37
Sterilizări GRATUITE pentru CÂINI şi PISICI

Stăpânii îşi vor putea steriliza gratuit câinii şi pisicile. Nu toate acestea, ci doar cele care nu sunt de rasă. Costurile intervenţiilor urmează să fie suportate de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), conform unui proiect de hotărâre aprobat vineri în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

"Se aprobă suportarea din bugetul ASPA pe anul 2017 a cheltuielilor ocazionate de sterilizarea/castrarea animalelor de companie de rasă comună şi a celor fără pedigree (câini şi pisici), inclusiv metişii acestora, aflate în familiile şi gospodăriile individuale ale locuitorilor municipiului Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre.

Astfel, operaţiile de sterilizare vor fi realizate de cabinetele veterinare din Bucureşti care vor semna cu ASPA protocolul de colaborare privind programul anual de sterilizare gratuită a animalelor fără pedigree, cu stăpân, scrie news.ro.

Consilierii USR, cei care au iniţiat acest proiect, spun că preţul unei astfel de intervenţii chirurgicale se ridică la aproximativ 50-70 de lei. Ei estimează că în cadrul acestui program vor fi sterilizate cel puţin 10.000 de animale, valoarea totală a serviciilor fiind în jur de 700.000 de lei pentru acest an. Consilierii îşi argumentează propunerea prin faptul că majoritatea stăpânilor care nu îşi sterilizează animalele au un nivel de trai sub mediu şi de multe ori şi un nivel de educaţie redus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-30Parerea ta...

GABI
26 Noi 2017

Conteaza buletinul proprietarului ?? Sectorul de fapt?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray