2020-02-25 09:37

Strămoşul rinocerului, descoperit în judeţul Vaslui

 |  17:31
Strămoşul rinocerului, descoperit în judeţul Vaslui

Mai multe fosile careprovin, cel mai probabil, de la strămoşul rinocerului şi care au vechime deaproximativ 4 milioane de ani au fost descoperite de un localnic din zona de suda judeţului Vaslui în timp ce acesta se afla la pescuit pe pârăul Pruteţ.

Descoperireaarheologică a fost făcută întâmplător de către pescar, pe teritoriul comuneivasluiene Fălciu, după ce acesta a scos din apă cu undiţa un os de maridimensiuni. Uimit de descoperirea făcută, bărbatul a anunţat autorităţilelocale care, la rândul lor, au solicitat deplasarea în zonă a specialiştilor dela Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad.

"Înurma săpăturilor, au fost scoase la suprafaţă mai multe fragmente de animalepreistorice, ce provin, cel mai probabil, de la un strămoş al rinocerului.Toate fragmentele descoperite, inclusiv doi molari şi un premolar, au fostdepozitate la muzeul din Bârlad şi urmează ca săptămâna viitoare să fie restaurateşi expertizate, împreună cu specialişti în domeniu, pentru se stabili exact vechimealor", a declarat Laurenţiu Ursachi, muzeograf în cadrul Muzeului"Vasile Pârvan" Bârlad, citat de Mediafax.

Potrivitprimelor estimări ale specialiştilor de la muzeul bârlădean, fosileledescoperite în comuna Fălciu aparţin familiei Rhinoceriade şi au o vechime deaproximativ 4 milioane de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine