2020-05-25 13:06

Studiu: Bebelușii trebuie lăsați să plângă până adorm

 |  19:01
Studiu: Bebelușii trebuie lăsați să plângă până adorm

Profesorul Michael Gradisar, de la Universitatea Flinders din Australia, a realizat o cercetare în urma căreia a constatat că diferitele metode de a controla plânsul nu au efecte negative nici asupra copilului și nici asupra părintelui.

Potrivit Descoperă, acest nou studiu oferă o teorie diferită în privința plânsetelor copiilor mici: bebelușii trebuie lăsați să plângă până adorm, iar acest lucru nu va provoca tulburări.

Potrivit unui expert în modele de somn, a lăsa, înainte de ora de culcare, copiii să plângă este bine și chiar va contribui la un somn mai odihnitor pentru ei.

 "Este firesc ca părinții să-și facă griji când copiii lor plâng în timpul orei de somn. Deși este bine cunoscut și documentat faptul că privarea de somn poate provoca disconfort în familie, inclusiv depresia maternă, sperăm că aceste rezultate vor adăuga un alt element la modul în care părinții vor privi propriul model de somn și obiceiul de somn al copilului”, au explicat cercetătorii.

Studiul a implicat folosirea a două tehnici comune de formare a somnului pe 43 de copii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 luni. Copiii aveau tulburări de somn pe timp de noapte.

Un grup a utilizat tehnica plânsului controlat sau în curs de extincție, care este gândită să lase bebelușii să adoarmă de unii singuri. Părinții din acest grup trebuiau să aștepte câteva minute înainte de a se duce la copilul lor care plânge. Părinților le-a fost permis să se apropie de copil, dar fără să-l ia în brațe.

A doua metodă testată – decolorarea, presupunea așteptarea înainte de culcare, metodă ce implică amânarea orei de culcare într-o încercare de a ajuta copiii să adoarmă mai ușor. Acest grup întârzia culcarea bebelușului cu 15 minute, la început, iar timpul putea crește în cazul în care mai existau tulburări. De asemenea, a existat și un grup de control.

După trei luni, cercetătorii au descoperit că bebelușii din primele grupuri au adormit cu 10 - 13 minute mai repede.

 ”Bebelușii din grupul ”plânsului controlat” au dormit mai bine în timpul nopții, trezindu-se o dată sau de două ori. Nivelul de stres al mamelor a scăzut în prima lună și nu a existat nici un semn că acest lucru ar fi provocat stres la copii”, a explicat profesorul Gradisar.

Probele din saliva bebelușilor au prezentat scăderi în nivelurile de cortizon (hormonul stresului). Nu au existat diferențe semnificative în ce privește problemele emoționale, comportamentale sau probleme de atașament.

 "O combinație de metode precum folosirea mai întâi a ”decolorării”, trecând apoi la dispariția graduală, ar putea fi o abordare bună. Noi sperăm că părinții copiilor de 6-16 luni pot deveni mai conștienți că metoda decolorării ajută bebelușii să adoarmă la începutul nopții”, a concluzionat profesorul Gradisar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine