2020-05-31 20:52

Substanţele aromatice din ţigări vor fi interzise

 |  18:50
Substanţele aromatice din ţigări vor fi interzise

Organizaţia Mondială a Sănătăţii(OMS) înăspreşte lupta împotriva fumatului interzicând utilizarea substanţeloraromatice în ţigarete, şi denunţând inutilitatea ţigărilor electronice.

Acestea au fost punctele-cheie abordate de OMS laConferinţa pe tema controlului tutunului (Framework convention on tobaccocontrol 2, Fctc), desfăşurată recent la Punta del Este, în Uruguay. În cadrulconferinţei, 171 de ţări au semnat un acord care scoate în afara legiiutilizarea de aditivi şi parfum în ţigări pentru a le face mai apreciate.

Cu aceeaşi ocazie, reprezentanţii OMS au pus la zid şi ţigărileelectronice, "o modă stupidă şi inutilă", care nu-i ajută deloc pefumători să se lase de fumat, avertizând că acestea nu sunt nici pe departeinofensive. Promovată drept o metodă infailibilă de a renunţa la fumat, ţigaraelectronică "sabotează în realitate strategiile puse în act de OMS înlupta împotriva fumatului", a afirmat în intervenţia sa Eduardo Bianco,director regional al Alianţei pentru Convenţia-cadruantitabac a OMS.

Vândută de-acum în toate farmaciile, nu este decât unminiaerosol metalic în formă de ţigară, care eliberează vapori aromatizaţi meniţia furniza iluzia fumatului.

"Nu s-a dovedit nicidecum că ţigările electronice teajută să te laşi, dimpotrivă, unii le utilizează doar pentru că în unele ţărisunt permise şi în locuri unde fumatul este interzis. În plus, anumiteingrediente din ele sunt nocive", a precizat Bianco.

Următoarea conferinţa antifumat va avea loc în Coreea deSud, în 2012.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine