2020-07-05 04:19

SUPERKOMBAT. Poveştile eroilor din gala de sâmbătă, de la Sala Polivalentă

 |  21:01
SUPERKOMBAT. Poveştile eroilor din gala de sâmbătă, de la Sala Polivalentă

Provin din zone diferite ale României. Medii diferite, educaţii diferite şi alte caractere. Toţi însă visează la glorie şi la şansa de a intra în legendă. Sâmbătă, la Sala Polivalentă, cei mai buni luptători români din noua generaţie se vor confrunta în cea mai mare gală internaţională organizată în Capitală în ultimii trei ani. PUTEREA vă prezintă povestea a şapte dintre ei. În total, 15 meciuri sunt programate să se desfăşoare în gala Superkombat, eveniment transmis în direct în 90 de ţări. Biletele costă 20 de lei şi se găsesc deja la Sala Polivalentă.

CRISTIANA STANCU – A terminat teologie şi e pictoriţă

La 23 de ani, Cristiana Stancu este prima campioană mondială a României la kempo, dar în dreptul ei sunt indicate şi multiple titluri la kyokushin şi karate. Mai mult, anul trecut a obţinut şi un bronz la Campionatele Europene de box amator. Acum, cea poreclită „Mongol”, datorită trăsăturilor, dar şi a caracterului ei, trece la un alt nivel şi va disputa al doilea său meci la profesionişti în faţa unei sportive din Turcia. Dincolo de performanţele sale din ring, Cristiana are o poveste incredibilă în spate. Şi-a dorit să dea la medicină, dar până la urmă a terminat teologia, specializarea iconografie ortodoxă, iar picturile sale au câştigat diverse concursuri de artă. Duminica nu lipseşte de la slujbă, dar rămâne o luptătoare. „O mulţime de sfinţi au fost războinici. În zilele noastre au dispărut acele războaie clasice, însă nouă, oamenilor, cred că ne lipsesc, tocmai de aceea ajungem în ring”, afirmă Cristiana, care îl are ca idol pe rusul Fedor Emelianenko.

BOGDAN NĂSTASE – Ciobanul care calcă pe urmele lui Moroşanu

În urmă cu doi ani, Bogdan Năstase (21 de ani) lăsa stâna şi cele 125 de oi pe care la deţinea în Coarnele Caprei pentru a-şi îndeplini visul. Acela de a deveni luptător profesionist. A ajuns în aceeaşi sală în care se antrenează Cătălin Moroşanu la Iaşi, iar în scurt timp a reuşit să impresioneze pe toată lumea. „E nativ, până la 19 ani nu a făcut nici un antrenament specific, însă are toate calităţile de a ajunge în curând un luptător de top”, îl laudă maestrul Mihai Constantin. Anul trecut a cucerit bronzul la Europenele din Lituania, iar în această primăvară, la Ploieşti, şi-a făcut şi debutul în Superkombat. L-a învins, după un meci incredibil, pe Alex Filip, centură neagră la kyokushin şi totodată omul care a reuşit KO-ul anului 2014. Acum, simpaticul cioban îl va înfrunta pe vicecampionul european WAKO, Zsolt Benedek.

CRISTIAN MILEA – Nestemata din Ferentari

Până anul trecut, Cristi Milea (27 de ani) a trăit în Ferentari, cartierul clasat de „Daily Mail” în top 10 cele mai periculoase zone din lume. A început cu muzica, iar profesorii chiar îl îndemnau să se specializeze în acordeon, însă o selecţie organizată de antrenorul Florin Mînă la şcoala unde învăţa i-a schimbat destinul. De la 11 ani, Milea practică kickboxul şi are peste 30 de meciuri la profesionişti, iar în România este neînvins de patru ani la categoria sa de greutate. Acum, cel poreclit „The Fastest” este masterand la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu”.

CLAUDIU BĂDOI – Visul din Piaţa de Flori

Până la 24 de ani, Claudiu nu a trebuit să înfrunte doar adversarii din ring, ci şi un destin care se anunţa crunt. A plecat din casa de chirpici în care locuia cu fraţii săi pe când avea doar 10 ani şi a ajuns în Bucureşti, acolo unde trăia mama sa, însă soţul acesteia nu l-a primit. S-a încăpăţânat şi s-a aciuat la Piaţa de Flori din Capitală, acolo unde îi ajuta pe comercianţi. Unul dintre aceştia i-a recomandat să înceapă kickboxul, iar după ce a împlinit 18 ani a ajuns la sala lui Alin Panaite, acolo unde se pregăteşte şi în prezent. Sportul a fost cel care l-a ajutat să se reintegreze social. Acum a devenit o prezenţă frecventă la galele importante din România, şi-a întemeiat o familie, iar cu banii câştigaţi le-a construit rudelor o casă adevărată în locul celei de chirpici. Sâmbătă, la Polivalentă, Bădoi va da piept cu ieşeanul Adrian Asoltanii într-un super-fight la categoria mijlocie.

CRISTI SPETCU – A fost campion cu Dinamo la polo

Până să ajungă să se antreneze sub comanda legendei din Local Kombat, Ciprian Sora, şi să ajungă numărul 1 la categoria uşoară în România, Cristi Spetcu a cucerit un titlu de campion naţional de juniori la polo cu Dinamo. A abandonat cariera de poloist la scurt timp după ce a trecut la seniori, deoarece nu a primit şansa mult-visată. Sâmbătă, în direct pe Eurosport în peste 90 de ţări, Spetcu are meciul carierei împotriva francezului Suliman Vazeilles.

BOGDAN STOICA – A jucat fotbal şi a revenit după un accident grav

În 2013, Bogdan Stoica devenea primul român din istorie care deţinea un titlu în promoţia Superkombat. Îl învingea pe croatul Stanic şi devenea regele categoriei cruiser. Câteva luni mai târziu, Stoica era victima unui grav accident de circulaţie, din vina unui şofer neatent. După aproape un an, acesta a revenit în ring, iar acum visează să îşi recâştige poziţia, iar un nou pas îl poate face la Bucureşti, sâmbătă având un meci greu în faţa turcului Ibrahim Giydirir. Înainte de a face pasul spre artele marţiale, Bogdan Stoica a fost junior la Steaua, jucând ca mijlocaş în aceeaşi echipă cu Bogdan Mustaţă, cel care a evoluat o perioadă la Unirea Urziceni şi echip mare a roş-albaştrilor.

AMANSIO PARASCHIV – Pe urmele tatălui

De când se ştie, viaţa sa gravitează în jurul sălii de sport. În urmă cu exact 20 de ani, tatăl său, Gheorghe Paraschiv, devenea campion naţional al României la box profesionist. Anul acesta, în primăvară, Amansio a devenit campion New Heroes pe reguli K-1, iar acum îşi construieşte o carieră în acest domeniu. Din acelaşi oraş cu legendele boxului Leonard Doroftei şi Adrian Diaconu, Amansio a început şi el cu nobila artă, însă atras de spectacolul din Superkombat a decis să schimbe macazul. Acum, la 22 de ani, are deja un palmares impresionant, 16 victorii, o remiză şi doar trei înfrângeri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-20

Mai multe imagini:
SUPERKOMBAT. Poveştile eroilor din gala de sâmbătă, de la Sala Polivalentă
zoom
SUPERKOMBAT. Poveştile eroilor din gala de sâmbătă, de la Sala Polivalentă
zoom
SUPERKOMBAT. Poveştile eroilor din gala de sâmbătă, de la Sala Polivalentă
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz