2020-05-31 14:18

TAXA de clopot, la ÎNMORMÂNTĂRI

 |  16:46
TAXA de clopot, la ÎNMORMÂNTĂRI

Florentin Dincă

Mai mult de 100 de taxe vor fi eliminate la începutul lunii viitoare, însă rămân altele care se aplică pentru cele mai ciudate dintre servicii. De exemplu, TAXA pe dangătul clopotului la ÎNMORMÂNTĂRI. La Satu Mare se plăteşte această TAXA de clopot. Rudele care doresc bătăi de clopot la ÎNMORMÂNTARE sunt nevoite să achite suma de 21 de lei.

O taxă adoptată acum patru ani a fost prelungită de Consiliului Local Satu Mare săptămâna aceasta. Mulţi localnici consideră absurdă această taxă. Cum vi se pare tariful acesta, a venit întrebarea reporterului Digi24. "Exagerat", spune un localnic. "E mare suma sau ar trebui să nu fie percepută deloc?", "Să nu se perceapă".

Reprezentanţii Primăriei Satu Mare spun că nu au făcut decât să oficializeze un tarif practicat de biserici. Edilii au precizat totodată că serviciul nu este obligatoriu şi nu toată lumea trebuie să plătească taxa. „Asta nu este o noutate, se practică de ani de zile, mai ales în Ardeal, toate bisericile practică aceste tarife”, spune Csaba Maskulik, administratorul public al municipiului Satu Mare.

Banii din TAXA pe clopot sunt încasați de Administrația Domeniului Public, care are în subordine singurul cimitir public din oraș, scrie digi24.ro. Tot în cimitirul public din Satu Mare se percep taxe pentru montarea pietrei funerare și pentru întreținerea mormintelor.

Foto: brcrd.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-13Parerea ta...

DRAGNEA MITOMANUL.
13 Ian 2017

In toata tara au crescut taxele locale(cimitir , s alubritate , apa ) etc.Es te inca o dovada ca PSD A MINTIT. LATRINELE TV CAR E SUSTIN MAFIA PSD NU POM ENESC NIMIC DE CRESTERILE ABERANTE ALE TAXELOR LOC ALE UNDE PRIMARII PSD SE COMPORTA CA VATAFII PE PR OPRIILE MOSII.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine