2019-08-18 16:38

Televiziunea viitorului ne va permite să adulmecăm imaginile

 |  18:41
Televiziunea viitorului ne va permite să adulmecăm imaginile

Oameniide ştiinţă dezvoltă un dispozitiv miraculos, capabil să elibereze aromepotrivite cu imaginile afişate pe ecranul unui televizor sau al unui computer.

Tehnologia"video-olfactivă" ne va permite să adulmecăm un iz delicios demâncare atunci când la tv un bucătar va servi un sortiment culinar, sau vom simţiîn nări aroma vatei de zahăr dacă vom privi imagini de la un bâlci. Mai mult,dispozitivul va emite şi mireasma litoralului atunci când o persoană îşi vaprivi materialele foto-video de vacanţă pe calculator.

Invenţiarevoluţionară le aparţină cercetătorilor japonezi, care au transformat o banalăimprimantă cu jet de cerneală astfel încât să elibereze cantităţi precise demirosuri. Deşi conceptul se află în faza primară, creatorii săi cred că arputea duce la un cu totul alt nivel activitatea de urmărire a imaginilor,mobile sau statice.

Echipava începe curând să lucreze la o metodă de a asocia esterii cu diferiteleimagini. Dacă funcţionează, o singură imprimantă ar putea fi suficientă pentrua imprima şi a elibera mirosuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray